Recept

Bladerdeeg Brie hapjes met Mango Chutney

Iedereen kent het heerlijke Franse kaasje genaamd Brie wel. Heerlijk op een toastje tijdens een feestje of op een goed gevulde kaasplank. Met brie kun je zoveel kanten mee op en daarnaast is brie ideaal voor verschillende hapjes. Laatst maakten wij deze heerlijke bladerdeeg brie hapjes voor een zondag middag. Lekker op de bank met een glaasje wijn en deze lekker brie hapjes uit de oven. Perfect om jouw weekend af te sluiten.

Bereiding Bladerdeeg Brie Hapjes

Zet de oven alvast aan op 220 graden.

Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en laat deze ongeveer 10 minuten ontdooien.

Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en snijd ook de brie in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Leg op ieder stukje bladerdeeg een klein stukje brie en schep hier een theelepel mangochutney boven op. Vouw dan de puntjes bladerdeeg naar elkaar, zodat er mini pakketjes ontstaan.

Klop een ei los en besmeer de pakketjes met losgeklopte ei. Plaats dan de mini hapjes op een met bakpapier bekleede bakblik. Bak de hapjes goudbruin in 20 minuten in de oven

Direct uit de oven zijn deze bladerdeeg brie hapjes het lekkerste, maar je kunt ze ook afgesloten bewaren in de koelkast voor 2-3 dagen. Let erop dat de bladerdeeg dan niet meer krokant zal zijn. Je kunt ze eventueel opnieuw kort opwarmen in een oven van 180 °C.

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter