Tijdens de feestdagen is het altijd leuk om bijpassende, feestelijke hapjes te maken. Deze bladerdeeg sterren met roomkaas en zalm zijn hier perfect voor. De hapjes zijn ontzettend makkelijk om te maken, nemen weinig tijd in beslag en zijn super lekker. Ze zien er ook nog eens feestelijk uit. Leuk als amuse voor de kerst of als partysnack tijdens de kerst-/ oud en nieuw borrel.
Liever geen vis? Je kunt de gerookte zalm ook vervangen door serranoham of door een zongedroogde tomaatje voor een vegetarische optie.
De Bladerdeeg Sterren met Roomkaas en Zalm
Voor dit recept maakten wij gebruik van een grote rol verse bladerdeeg. Natuurlijk kun je ook diepvries bladerdeeg gebruiken. Haal deze dan eerst uit de vriezer en laat ze ontdooien.
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en haal hier vervolgens met een sterrenvorm zoveel mogelijk sterren uit. Plaats de sterren op een bakblik bekleed met bakpapier. Klop een eitje los. Prik in alle sterren gaatjes met een vork en bestrijk ze met het losgeklopte eitje.
Plaats de bakblik in de oven en bak de sterren goudbruin in 12 minuten.
Zodra de sterren mooi goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze eventjes afkoelen.
Plaats dan alle sterren op een bordje en verdeel hier de verse roomkaas en gerookte zalm overheen. Als laatste kun je hier eventueel nog wat verse bieslook over strooien.
Nu kun je deze heerlijke en feestelijke hapje uitdelen.
Laat gerust een reactie achter