Recept

Bladerdeegtaartjes met fruit

Bladerdeeg taartje met slagroom, aardbei en bosbessen

Gemakkelijke bladerdeegtaartjes met heerlijk fruit voor op een zaterdag of zondagmiddag. De combinatie van romige slagroom, aardbei en bosbessen is een succes. Binnen no time heb jij een heerlijk gebakje op tafel getoverd.

Voorbereiding

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden en plaats de ontdooide bladerdeegblaadjes op een bakplaat met daaronder bakpapier. Maak een afdruk van een kleiner vierkantje in ieder blaadje van de bladerdeeg. Dit is een richtlijn voor waar we straks het bovenste laagje bladerdeeg weghalen. Klop de eieren en smeer het bladerdeeg in met ei. Plaats de bakplaat in het midden van de oven, ongeveer 20 minuten.

Bereiding

Terwijl de bladerdeegbakjes in de oven zijn, kan je de slagroom gaan kloppen. Plaats de slagroom in een kom en voeg de honing en de vanille-extract toe. Klop het in ongeveer 7 minuten tot stijve slagroom. Zet het nu apart en wacht tot de bladerdeegbakjes goudbruin zijn en mooi gerezen. Laat ze vervolgens kort afkoelen en snijd voorzichtig het, al eerder aangegeven, vierkantjeweg. Snijd het niet helemaal door, maar haal alleen de bovenste bladerdeeglagen weg.

Nu heb je een bakje. Dit bakje kan je nu gaan vullen met slagroom en leg de aardbeien en de bosbessen erop.

Een gemakkelijk taartje in een handomdraai.

Smullen maar!

Bladerdeeg ingevet met ei
Bladerdeeg ingevet met ei
Bladerdeegtaartjes uitgesneden
Bladerdeegtaartjes uitgesneden

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter