
Als je fan bent van pindakaas én chocolade, dan ga je deze overnight oats geweldig vinden! Dit recept is niet alleen super makkelijk, maar ook heerlijk vullend en perfect voor een vliegende start van je dag. Havervlokken, Griekse yoghurt, een vleugje cacaopoeder en natuurlijk een flinke lepel pindakaas worden gemixt tot een romig, smaakvol ontbijt. Afgetopt met pure chocolade en knapperige pinda’s is dit echt een ontbijt waar je naar uitkijkt. Maak het een avond van tevoren en geniet de volgende ochtend zonder moeite van dit proteïnerijke verwen ontbijtje!
Het maken van Blended Chocolade Pindakaas Overnight Oats
In een kommetje plaatsen wij vervolgens de havervlokken, chiazaad, amandelmelk, pindakaas, cacaopoeder, ahorn siroop en de griekse yoghurt. Meng dit vervolgens goed met een lepel. Laat het vervolgens even opstijven. Pureer het vervolgens in de blender of in de keukenmachine tot het egaal is.
Schenk het vervolgens in twee potten of kommetjes.
Wij maken bij deze blended oats graag een topping van pure chocolade met pinda’s. Snijd de pure chocolade in stukjes en smelt het au bain marie in de magnetron. Dit doen wij door het eerst 30 seconden in de magnetron te doen en daarna in intervallen van 5 seconden, zodat de chocolade niet verbrand. Roer de chocolade bij iedere interval en als het bijna allemaal gesmolten is, blijven wij roeren waardoor de laatste stukjes ook smelten. Voeg de pinda’s hieraan toe en mix het goed.
Verdeel de chocolade over de kommetjes of de potjes en zet de overnight oats in de koelkast.
De volgende ochtend kan je hier heerlijk van genieten en nog eventueel wat pinda’s erdoorheen mixen voor wat meer textuur!
Enjoy!

