Recept

Blini’s met 3 Toppings

Blini's met 3 Toppings
Blini's met 3 Toppings

Op zoek naar een heerlijke trio om jouw kerstdiner mee af te trappen? Of juist naar een lekker borrelhapje om uit te delen tijdens jouw kerstborrel? Wat de reden ook is, op deze pagina zit je goed! Deze blini’s zijn rijkelijk gevuld met 3 verschillende toppings. Een heerlijke vlees, vis en vegetarische variant. Op de vis blini leggen wij wat gerookte zalm in combinatie met kruidenroomkaas. De vlees blini is een ‘goedkopere’ variant van carpaccio door rosbief te combineren met pesto en Parmezaanse kaas. Ook hebben wij een heerlijke vegetarische optie. Romige geitenkaas in combinatie met zongedroogde tomaat, honing en tijm. Heerlijke blini’s met 3 toppings die ontzettend makkelijk te maken zijn en geweldig smaken. Perfect als amuse, voorgerecht (als trio) of hapje op een feestje.

Blini’s zijn mini pannenkoekjes of poffertjes, die oorspronkelijk uit Rusland komen. Deze luchtige hapjes zijn snel en simpel te bereiden, maar zonder een heerlijke topping is de blini niet erg speciaal. Daarom delen wij ook 3 heerlijke variaties met jullie. Wij vinden dit ideale hapjes voor een kerstborrel of je kunt ze serveren als amuse.

Blini's met 3 Toppings
Blini's met 3 Toppings
Blini's met 3 Toppings

Bereiding van de Blini’s met 3 toppings

Leg de blini’s op een bord.

Als eerste maken we de blini’s met gerookte zalm. Schep een beetje kruidenroomkaas (bijv. Boursin) op een blini. Pak dan een plakje gerookte zalm en drapeer deze boven op de roomkaas. Als laatste kun je deze blini versieren met wat versgesneden bieslook.

Dan gaan we door met de blini’s met rosbief. Beleg de blini’s met een beetje rucola. Leg dan hier een plakje rosbief boven op. Wij kozen voor rosbief met peper maar je kunt natuurlijk ook naturel rosbief kiezen. Vervolgens schep je er een theelepel pesto boven op en versier je de blini met wat Parmezaanse kaas.

Vervolgens gaan we verder met de vegetarische variant van deze blini’s. Heerlijk met zachte geitenkaas, zongedroogde tomaat, honing en tijm.. Leg een schijfje zachte geitenkaas bovenop een blini. Leg daar vervolgens een stukje zongedroogde tomaat bovenop. Je kunt deze eerst in reepjes zijn of je legt de tomaat in zijn geheel bovenop. Maak de blini af met een klein toefje honing en een takje tijm.

Zet de hapjes op een grote schaal om uit te delen of leg ze op een bordje zodat je jouw kerstdiner kan aftrappen met deze heerlijke amuses.

Enjoy!

Blini's met 3 Toppings
Blini's met 3 Toppings
Blini's met 3 Toppings

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsVoor bij de borrelVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter