Recept

Blini’s met 3 Toppings

Blini's met 3 Toppings

Blini’s zijn mini pannenkoekjes of poffertjes, die oorspronkelijk uit Rusland komen. Deze luchtige hapjes zijn snel en simpel te bereiden, maar zonder een heerlijke topping is de blini niet erg speciaal. Daarom delen wij ook 3 heerlijke variaties met jullie. Wij vinden dit ideale hapjes voor een kerstborrel of je kunt ze serveren als amuse.

Uit dit recept kun je ongeveer 15 blini’s halen en wij hebben de toppings voor 2 personen geschreven.

Bereiding van de Blini’s

Doe de bloem en het zout in een kom en meng dit met elkaar. Splits het ei en voeg alleen de eidooier toe aan het bloem. Bewaar het eiwit in een schone bak, deze zul je later nog gebruiken. Voeg nu ook de boter en de melk toe aan de bloem en mix alles tot een glad beslag. Klop dan het eiwit stijf met een mixer. Spatel daarna het eiwit luchtig door het beslag.

Verhit een koekenpan op het vuur en doe een beetje olie in de pan. Schep een eetlepel beslag per blini in de pan. Als de bovenkant begint te stollen, kun je de blini omdraaien tot beide kanten mooi bruin zijn. Het is ongeveer 1 minuut per kant.

Haal dan de blini’s uit de pan en ga zo door tot het beslag op is.

Laat daarna de blini’s afkoelen, voordat je ze gaat beleggen.

Tip: Je kunt de blini’s prima van te voren maken. Bewaar ze dan in de koelkast (2-3 dagen houdbaar) of vries ze in (1 maand houdbaar).

Blini's
Blini's

Blini’s met 3 Toppings

Leg de blini’s op een bord.

Beleg als eerste 2 blini’s met een beetje rucola, schep hier een beetje roomkaas op en leg hier een plakje gerookte zalm op.

De volgende blini beleggen wij eerst wederom met wat rucola, dan met een plakje rosbief, vervolgens met een theelepel pesto en we maken het hapje af met wat Parmezaanse kaas.

De laatste blini is vegetarisch en deze beleggen wij met rucola, gegrilde paprika en geitenkaas.

Nu heb je 3 heerlijke hapjes als amuse of om uit te delen tijdens een feestje.

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsVoor bij de borrelVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter