Recept

Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree
Bloemkoolpuree
Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree is, net zoals bloemkoolpizza en bloemkoolrijst, een populair bloemkool gerecht. Dit komt omdat het een ideaal gerecht is als je opzoek bent naar gezonde, koolhydraat arme vervangende recepten voor bijvoorbeeld aardappelpuree. Daarnaast is het een super handige manier om wat extra groente binnen te krijgen. Het kan ook een gerecht net dat beetje extra smaak geven vanwege de combinatie met bloemkool. Kortom, allemaal positieve argumenten om aan bloemkoolpuree te beginnen. Deze puree is makkelijk om te maken en heeft een heerlijke romige, nootachtige smaak. Perfect voor bij een stukje vlees en vis tijdens het kerstdiner!

Bereiding van de Bloemkoolpuree

Voor dit recept heb je ongeveer een halve bloemkool nodig. Het fijne van bloemkoolpuree is dat je de stronk ook prima kan gebruiken.

Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in grote stukken. Zet een grote pan met water op het vuur en wanneer het kookt voeg je de bloemkool toe. Kook de bloemkool tot het gaar is, ongeveer 5 tot 8 minuten.

Plaats de bloemkoolroosjes en stukjes in de blender, samen met de melk en de roomboter. Breng het op smaak met zwarte peper en zout. Pureer het tot egaal en serveer direct.

Lekker met een stukje vlees/vis en wat harico verts!

Eet Smakelijk!

Vind je deze puree ook zo lekker! Probeer dan ook een keer zoete aardappelpuree!

Bloemkoolpuree
Bloemkoolpuree

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter