Dat wij de laatste tijd helemaal fan zijn van goed gevulde salades is jullie vast niet ontgaan. Wij eten ze vaak als lunch, maar ook zo af en toe als avondmaal met bijvoorbeeld een broodje. Deze bloemkoolsalade met spinazie is een nieuwe creatie, die wij onlangs hebben gemaakt. Erg voedzaam, goed gevuld en de bloemkool is lekker gekruid. Naast de groente vind je ook nog feta, croutons en komkommer in deze heerlijke salade. Een heerlijke lunch en ook een goede salade om mee naar werk te nemen!
Bereiding van Bloemkoolsalade met Spinazie
Om te beginnen verwarmen wij de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en kruid de roosjes met de olijfolie, gerookte paprikapoeder en de chilipoeder. Grill de bloemkool in de oven gedurende 30 minuten of totdat de bloemkool gaar is.
Terwijl de bloemkool in de oven aan het grillen is, kunnen wij de rest van de ingrediënten voorbereiden. Snijd het dikke sneetje van een mooi rond rustiek brood in blokjes. In een koekenpan grillen wij de broodblokjes, tot ze krokant en knapperig zijn.
Snijd de krulpeterselie fijn, de komkommer in plakjes en volgens in kwartjes. De cherrytomaatjes snijd je ook door vieren. Meng de krulpeterselie, komkommer, tomaatjes en de babyspinazie in een grote kom.
Meng de honing met de dijonmosterd en olijfolie voor de dressing. Zet het opzij.
Serveer direct met de croutons.
Eet Smakelijk!
Meer salades? Kijk dan eens op deze pagina.