Recept

Bloemkoolschotel met Gehakt en Kerrie

Bloemkoolschotel met Gehakt
Bloemkoolschotel met Gehakt en Kerrie
Bloemkoolschotel met Gehakt en Kerrie

Tijdens de koudere maanden genieten wij maar al te graag van een goedgevulde warme ovenschotel. Deze bloemkoolschotel met gehakt en kerrie is simpel te bereiden en is echt een hartverwarmende ovenschotel. Hij is goed gevuld met gehakt, bloemkool en aardappel en daarnaast lekker op smaak gebracht. Wij zijn er gek op en zeker in de winter is dit favoriet! Eentje waar je met het hele gezin van zult genieten.

Tip! je kunt de ovenschotel ook al een dag van te voren klaar maken en de dag daarna opnieuw opwarmen in de oven.

Bereiding van de Bloemkoolschotel met Gehakt en Kerrie

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Snijd het uitje fijn en pers een teentje knoflook. Verwarm wat boter in een grote wokpan en fruit de ui en knoflook samen. Voeg dan het gehakt toe en rul het gehakt. Snijd dan de bloemkool in kleine roosjes en kook deze 5 minuutjes. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe aan het gehakt samen met alle kruiden. Roer alles door elkaar zodat de kruiden over zowel de bloemkool als gehakt verspreid.

Schep de bloemkool met gehakt in een grote ovenschotel en leg hier een laagje met aardappelschijfjes op. Klop het eitje met crème fraîche los en schenk dit over de aardappels en gehakt. Schud alles eventjes zodat de room goed verspreid zit. Beleg dan de ovenschotel met geraspte kaas.

Plaats de ovenschotel in de oven en bak deze 40 minuten lang tot hij mooi goudbruin wordt.

Geniet van deze heerlijke bloemkoolschotel met gehakt

Zin in een andere ovenschotel? Probeer eens deze met gehakt, prei en spekjes.

Bloemkoolschotel met Gehakt
Bloemkoolschotel met Gehakt
Bloemkoolschotel met Gehakt

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (23)

Laat gerust een reactie achter