
Tijdens de koudere maanden genieten wij maar al te graag van een goedgevulde warme ovenschotel. Deze bloemkoolschotel met gehakt en kerrie is simpel te bereiden en is echt een hartverwarmende ovenschotel. Hij is goed gevuld met gehakt, bloemkool en aardappel en daarnaast lekker op smaak gebracht. Wij zijn er gek op en zeker in de winter is dit favoriet! Eentje waar je met het hele gezin van zult genieten.
Tip! je kunt de ovenschotel ook al een dag van te voren klaar maken en de dag daarna opnieuw opwarmen in de oven.
Bereiding van de Bloemkoolschotel met Gehakt en Kerrie
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Snijd het uitje fijn en pers een teentje knoflook. Verwarm wat boter in een grote wokpan en fruit de ui en knoflook samen. Voeg dan het gehakt toe en rul het gehakt. Snijd dan de bloemkool in kleine roosjes en kook deze 5 minuutjes. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe aan het gehakt samen met alle kruiden. Roer alles door elkaar zodat de kruiden over zowel de bloemkool als gehakt verspreid.
Schep de bloemkool met gehakt in een grote ovenschotel en leg hier een laagje met aardappelschijfjes op. Klop het eitje met crème fraîche los en schenk dit over de aardappels en gehakt. Schud alles eventjes zodat de room goed verspreid zit. Beleg dan de ovenschotel met geraspte kaas.
Plaats de ovenschotel in de oven en bak deze 40 minuten lang tot hij mooi goudbruin wordt.
Geniet van deze heerlijke bloemkoolschotel met gehakt
Zin in een andere ovenschotel? Probeer eens deze met gehakt, prei en spekjes.



Vraagje, kook je de bloemkool ook voordat je het bij het gehakt indoet, of gaat dit er rauw bij?
Hi Anne,
De Bloemkool kun je rauw aan het gehakt toevoegen. Wok alles eventjes goed voordat je alles in de ovenschotel gooit.
Veel succes!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Het klinkt als een heerlijk recept
Zijn de aardappelschijfjes al voorgekookt of kan dat ook ongekookt verwerken?
We willen het vanavond gaan proberen te maken
Hi Wendy,
Voor dit recept hebben wij voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt. Je kunt ook gewone aardappel gebruiken, deze in schijfjes snijden en vervolgens 5 minuten voor koken.
Succes met het maken en geniet er van!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Ik heb dit gerecht bij m’n zoon gegeten, en vond het heerlijk, vandaag heb ik hetzelfde recept genomen maar de bloemvervangen door gemengde groenten, boontjes, spruitjes en paprika, was ook heel lekker, geen kerrie gebruikt maar een bouillonblokje en provinciaalste kruiden, en klein beetje kerrie, was ook heel lekker. Bedankt voor de inspiratie.
Hi Gerda,
Wat leuk om te horen. Fijn dat jullie genoten hebben en dat we jou verder hebben kunnen inspireren!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hi Gerda,
Wat fijn dat je genoten hebt en dan we je hebben kunnen inspireren.
Groetjes,
Shanna, Kheira en Selma
Hij staat nu in de oven! Het recept was erg makkelijk en overzichtelijk!
Hi Marianne,
Wat leuk om te horen! Hopelijk heeft onze bloemkoolschotel goed gesmaakt!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Hoeveel graden moet de Bloemkoolschotel met hetelucht oven?
Hi Henk,
Je kunt de oven dan op 180-190 graden zetten. Succes met het maken en geniet er van!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Vandaag gegeten en was heerlijk! Bloemkoolgehaktmengsel ging zonder aardappel de oven in, wel met een laagje geraspte kaas. En in plaats van de aardappelschijfjes heb ik aardappelpuree erbij gemaakt. Goede combi!
Hi Simone,
Dat is ook een goede optie! Heerlijk met aardappelpuree:)
Fijn dat het gesmaakt heeft.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Het was heerlijk vond het per ongeluk!
Hebben jullie een eigen site?
Hi Estella,
Fijn dat jij ons recept zo lekker vond. En wij hebben zeker een eigen site, daar zit je nu op:) https://www.dekokendezussen.nl
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
wel handig om te zeggen dat de bloemkool gekookt moet worden… Bennu net een konijn
Hi Henk,
Dat is zeker niet de bedoeling. BIj ons wordt de bloemkool door de lange garing in de oven zachter. Maar bedankt voor de tip en zullen het erbij zetten.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Kan je de cremefraiche ook vervangen door kookroom?
Hi Jolien,
Dat is ook zeker mogelijk!
Succes met het maken van deze heerlijke schotel!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
hallo, deze middag dit recept gemaakt en het smaakte heerlijk!
Dank je wel om dit recept te publiceren zodat we er ook kunnen van genieten.
Hoi Doortje!
Graag gedaan, daar doen wij het voor!
Fijn dat het gesmaakt heeft.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Het teentje knoflook staat wel in de beschrijving maar niet bij de ingrediënten 🙂
Bedankt voor dit lekkere recept.
Hi Arnold!
We zullen het aanpassen. Bedankt voor jouw oplettendheid!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma