Recept

Bloemkoolsteak met Aardappelpuree, Spinazie en Kikkererwten

Bloemkoolsteak met Aardappelpuree
Bloemkoolsteak met Aardappelpuree, Spinazie en Kikkererwten
Bloemkoolsteak met Aardappelpuree, Spinazie en Kikkererwten

Met de feestdagen eten wij graag een lekker, luxe stukje vlees of vis. Maar wij kunnen goed begrijpen dat dit niet voor iedereen is weggelegd en dat er vele van jullie graag vegetarisch eten. Daarom waren wij opzoek naar een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht die jullie met de feestdagen zouden kunnen bereiden. Deze heerlijke bloemkoolsteak met aardappelpuree, spinazie en gegrilde kikkererwten is het resultaat geworden. De bloemkoolsteak is heerlijk gekruid met paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Daarnaast is hij lekker gegaard in de oven. In combinatie met de aardappelpuree, spinazie en de crunch van de kikkererwten is het een feestelijke maaltijd geworden. Heerlijk en zeker een goed alternatief voor vlees en vis.

Bereiding van Bloemkoolsteak met Aardappelpuree en Spinazie

Maak de aardappelpuree hoe jullie het het liefst hebben.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de kikkererwten droog en meng de kikkererwten met een eetlepel olijfolie, paprikapoeder en zout. Verspreid de kikkererwten over een bakplaat en plaats de kikkererwten in het midden van de voorverwarmde oven. Grill de kikkererwten voor 20 tot 30 minuten. Wil je extra crispy dan kan je ze nog iets langer in de oven stoppen.

Snijd de bloemkool in twee plakken, zoals een steak (zie afbeelding). Mix de kruiden met de honing en het water voor de bloemkool marinade. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Smeer de bovenkant van de steak in met de marinade en plaats het met de marinade naar beneden in de pan. Grill de bloemkool steaks 3 tot 5 minuten in de pan. Smeer de bovenkant van de steak nu ook in met de marinade. Draai het na de 3 tot 5 minuten om. Wanneer het goudbruin is, laat je de steak nog even verder in de pan tot de bloemkool gaar wordt.

In een andere pan bakken wij de spinazie en brengen wij het op smaak met zout.

Serveer de bloemkoolsteaks met de aardappelpuree, spinazie en de gegrilde kikkererwten.

Eet Smakelijk!

Meer vega recepten voor de feestdagen? Kijk dan eens op deze pagina. Wellicht is deze pompoen risotto wel wat voor jullie.

Bloemkoolsteak met Aardappelpuree
Bloemkoolsteak met Aardappelpuree
Bloemkoolsteak met Aardappelpuree

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter