Brownies zijn bijna niet meer weg te denken uit de keuken, maar kennen jullie het blonde zusje ook al? Blondies zijn heerlijk en smeuïg. Dat komt door de combinatie van boter en bruine suiker. Dat blondies altijd gemaakt worden van witte chocolade is een misverstand. Natuurlijk kun je ze wel met witte chocolade maken, maar de reden daarachter is dan de heerlijke combinatie. Wij maakten de blondies met karamel likeur en pecannoten. Een ware traktatie!
De afmetingen van de bakvorm die wij hiervoor hebben gebruikt zijn: 28x18cm.
Bereiding van de Blondies met Karamel Likeur
Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats bakpapier in de bakvorm. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Mix de roomboter met de lichte basterdsuiker tot het volledig gemengd is. Voeg daarna de eieren, het vanille-extract, de karamellikeur en het snufje zout toe. Mix tot het volledig egaal is
Gebruik een klein beetje van de bloem om de chocolate chips te bedekken. Spatel de bloem door de mix heen en vervolgens ook de chocolade chips en de pecannoten.
Schenk het mengsel in de bakvorm en bak het in 20 tot 25 minuten af. De zijkanten moeten stevig zijn, het midden van de bakvorm hoeft niet stevig te zijn. Laat het volledig afkoelen voordat je gaat snijden.
Ook lekker om te serveren met vanille ijs!