Recept

BLT Pastasalade

BLT Pastasalade
BLT Pastasalade
BLT Pastasalade

Pasta salades zijn altijd een erg populair bij ons thuis. Zeker wanneer de klok weer een uurtje vooruit gaat en de dagen langer worden. Deze BLT Pastasalade is een van de favoriete onder ons. BLT staat voor bacon, lettuce (sla) en tomaat en een tijdje geleden maakten wij hier een al heerlijke salade mee met avocado. Nu dus een rijk gevulde maaltijdsalade met pasta en een heerlijke dressing. Vooral het knapperige spek in combinatie met frisse tomaten maken een smaakvolle combinatie. Ideaal voor lange zomerdagen wanneer je trek hebt in een lichte maar goedgevulde maaltijd.

Meer BLT? Deze sandwich met avocado en ei is ook zeker een dikke aanrader.

Bereiding van de BLT pastasalade

Kook de pasta, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak ondertussen alvast de ontbijtspek in een koekenpan tot het lekker knapperig is. Snijd daarna de tomaatjes in kwartjes. Meng de ketchup, mosterd, tomatentapenade en mayonaise met elkaar in een apart schaaltje. Voeg eventueel hier een snufje zwarte peper aan toe.

Zodra de pasta gekookt is, giet je deze af en koel je het af onder koud stromend water. Voeg de pasta toe in een grote kom. Meng de tomaatjes en rucola-melange door de pasta. Breek dan de ontbijtspek in stukjes en voeg deze ook toe aan de pastasalade. Als laatste roeren we de dressing er door heen.

Geniet van deze heerlijke pastasalade

BLT Pastasalade
BLT Pastasalade
BLT Pastasalade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenSalades

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter