Recept

Salade met Avocado, Tomaat en Spekjes

Salade met Avocado, Tomaat en Spekjes

Deze heerlijke salade met avocado, tomaat en spekjes bevat de klassieke BLT combinatie. BLT is een afkorting voor Bacon, Lettuce en Tomato oftewel bacon, sla en tomaat. Een combinatie die je niet alleen terug ziet in een salade vorm maar ook bij sandwiches of lunchwraps. Bij onze versie van de BLT salade hebben wij stukjes avocado toegevoegd en de bacon vervangen met magere gerookte spekreepjes. De smaak is er niet minder om! De salade is afgemaakt met wat Parmezaanse kaas snippers, croutons en een romige dressing.

Bereiding

Zet een koekenpan op het vuur en bak de spekjes hierin totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Extra boter of olie toe te voegen hoeft niet. Je kunt de spekjes prima uitbakken in hun eigen vet. Laat de spekjes vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier voordat je ze bij de salade voegt.

Als je een krop sla hebt gekocht, maak deze dan schoon en snij de sla in reepjes. Gooi alles in een grote sla kom. Snijd de cherrytomaten in kwartjes en voeg deze bij de sla toe. Halveer de avocado en gebruik de helft zonder pit. Verwijder de schil en snijd de avocado in blokjes. Voeg deze samen met de spekjes toe aan de sla en tomaten.

Meng alle ingrediënten van de dressing met elkaar en roer het tot een romige saus. Giet dan de dressing over de salade. Maak de salade af, als deze op  je bord is geschept, met de kaas en croutons. Anders worden de croutons zacht en zompig.

Tip! Mocht je deze salade mee willen nemen naar je werk, neem de croutons dan in een apart bakje mee om deze op het laatste moment nog toe te voegen aan je heerlijke salade.

Geniet van je salade!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunchSalades

Laat gerust een reactie achter