Recept

BLT Sandwich met Ei & Avocado

BLT met Ei & Avocado
BLT met Ei & Avocado
BLT Sandwich met Ei & Avocado
BLT Sandwich met Ei & Avocado

Deze lunch is echt goddelijk! Een BLT sandwich staat zowat op iedere lunchkaart. Een BLT staat voor Bacon, Lettuce en Tomato, maar deze BLT overtreft alle anderen met een heerlijk spiegeleitje en een simpele guacamole. Deze BLT sandwich met Ei & Avocado maakt jouw lunch tot een geweldig spektakel.

Bereiding van de BLT Sandwich

Om deze heerlijke broodjes te maken beginnen wij met het afbakken van de kaiserbolletjes. Bak deze af volgens de instructie op de verpakking.

Begin met het maken van de guacamole. Haal het vruchtvlees uit de avocadoschil en prak deze fijn met een vork. Snijd de helft van de tomaat fijn en voeg deze toe aan de avocado prak. Breng alles vervolgens op smaak door er limoensap en peper en zout door heen te roeren. Proef of de guacamole voldoende op smaak is gebracht en zet het vervolgens opzij.

Verhit dan een koekenpan op het fornuis met een beetje olijfolie. Bak de spek goudbruin en knapperig en laat deze daarna uitlekken op een bord bedekt met keukenrol. Bak dan een spiegeleitje in de verhitte pan tot de eiwitten gestold zijn. Wanneer er genoeg olie in de pan zit en de olie heet genoeg is, gaat dit redelijk snel en raakt het eigeel niet gestold.

Snijd de broodjes open zodra deze mooi goudbruin zijn afgebakken. Beleg de broodjes allereerst met de baby spinazie. Snijd de overige helft van de tomaat in plakjes en leg deze bovenop de babyspinazie. Bovenop de tomaat leg je dan het spiegeleitje en daar weer bovenop de krokante spek. Als allerlaatste voeg je de guacamole toe. Een flinke eetlepel van de guacamole gaat bovenop de spek en het broodje is klaar om gegeten te worden.

Eet smakelijk!

BLT met Ei & Avocado
BLT met Ei & Avocado

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelBelegde BroodjesLunch

Laat gerust een reactie achter