Och deze blueberry cheesecake… Eigenlijk hebben wij hier geen woorden voor. Hij is heerlijk romig, niet te zoet, super makkelijk te maken en de blauwe bessen erin maken het helemaal af. Kortom een goddelijke taart! Deze cheesecake hadden wij gemaakt voor de verjaardag van onze vader. Hij was zo ontzettend lekker, dat wij het recept gelijk met jullie wilden delen!
Deze heerlijke blueberry cheesecake hebben wij gemaakt in een springvorm van 24cm.
Bereiding van de Blueberry Cheesecake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel dan de digestive koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en wanneer het totaal gesmolten is voeg dan de koekkruimels toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats dan de springvorm eventjes in de koelkast.
Meng de roomkaas, eieren en suiker met elkaar in een grote beslagkom. Blijf alles kloppen tot alles goed gemengd is. Voeg dan de blauwe bessen toe en meng deze er ook doorheen. Haal dan de springvorm uit de koelkast en giet hem vol met het beslag.
Bak de taart 60 minuten in het midden van de oven.
Controleer na een uurtje of de taart stevig is, zo niet laat hem dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan. Laat de cake eerst nog een uurtje afkoelen buiten de koelkast, daarna kan de taart de koelkast in.
Enjoy!
Tip: Je kunt deze overheerlijke blueberry cheesecake ook 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de cheesecake dan afgedekt in de koelkast.
Is het beslag altijd zo enorm vloeibaar. Of is philladelfia niet goed?
Hi Mark,
Bij ons is het beslag ook vaak vloeibaar, maar als wij de cheesecake maken gebruiken we monchou of mascarpone. Deze zijn iets steviger maar inprincipe kan het niets uit maken en zal de taart goed bakken en niet inzakken.
Hopelijk is het gelukt!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Ziet er lekker uit! Hoe groot is de bakvorm die jullie hebben gebruikt?
Hi Kelly,
Onze springvorm is 24cm. De cheesecake is inderdaad onwijs lekker!
Veel plezier met bakken en geniet er van.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi
Welke fruitsoorten kan je nog meer gebruiken dan alleen blauwe bessen?
Hi Sharita,
Je zou bijvoorbeeld frambozen of bramen kunnen gebruiken. Eigenlijk elk soort fruit kan er in de cheesecake. Echter zou ik wel uitkijken met vruchten die je schilt en waar veel vocht uit kan komen bijvoorbeeld perziken, aardbeien, appels etc. Als je deze vruchten wil gebruiken, kun je het beste een eetlepel bloem of maizena toevoegen voor dat je het fruit in de cheesecake mengsel mengt. Hetzelfde met diepvries vruchten.
Succes!
Groetjes Shanna.
Als je teveel hebt aan de Blueberry cheesecake kan je dan een halve taart invriezen?
Hoi Nellie,
Je kunt de taart zeker invriezen. We zouden aanraden deze per punt apart in te vriezen zodat je ze ook per stuk weer kan ontdooien. Verpak ieder stuk in vershoudfolie en daarna in een ziplock- of diepvrieszakje. Bewaar je ingevroren cheesecake ongeveer 1 maand in de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma