Recept

Blueberry Pink Gin Mojito

Blueberry Pink Gin Mojito
Blueberry Pink Gin Mojito
Blueberry Pink Gin Mojito
Blueberry Pink Gin Mojito

Deze Blueberry Pink Gin Mojito is alles wat een zomerse cocktail moet zijn. Lekker fruitig door de blauwe bessen, fris door de limoen en munt en daarnaast gebruiken wij een heerlijke gin. Bovendien ziet deze cocktail er ook tropisch uit. Natuurlijk maak je oorspronkelijk een mojito met rum in plaats van gin. Toch worden verschillende cocktails steeds vaker met elkaar gecombineerd. Deze pink gin mojito heeft alle bekende smaken van de mojito, zoals limoen, munt, suiker en bruiswater. Wij hebben alleen in plaats van rum gebruik gemaakt van deze heerlijke pink gin. Buiten het feit dat het drankje nu mooi roze kleurt, heeft de pink gin ook een lekkere fruitige smaak. Alles combineert ontzettend goed met elkaar en dat maakt dit hét drankje waar je deze zomer van wilt genieten.

1689 Queen Mary Pink Gin

Een paar weken geleden maakten wij kennis met deze 1689 authentic Dutch Pink Gin. Wat ons betreft de nieuwste sensatie op het gebied van gin. Wij waren gelijk verliefd toen we deze gin ontvingen. Niet alleen omdat de fles er prachtig uitziet, maar ook omdat de smaak van deze roze gin ontzettend lekker is. Tijdens het distillatie proces van de 1689 Pink Gin worden aardbeien en frambozen toegevoegd, hierdoor wordt de spirit roze en krijgt het een fruitige smaak. Dit proef je zeker terug en dat maakt deze gin perfect voor deze fruitige mojito.

Deze 1689 pink gin wordt ook wel de “Queen Mary” editie genoemd, naar de vrouw van Willem van Oranje de Derde, die in 1689 gin groot heeft gemaakt in Engeland. Het leuke van deze gin is dat het de allereerste pink gin uit Nederland is. Producten uit Nederland hebben bij ons thuis altijd wel een streepje voor en nu helemaal sinds de smaak ook nog eens top is. 1689 Gin heeft ook een normale Dutch Dry Gin voor degenen onder ons, die liever geen roze drankjes drinken of niet van zoet/fruitig houden.

Naast deze lekkere mojito kun je natuurlijk ook een roze gin-tonic maken. Serveer de gin met premium tonic en garneer het vervolgens met wat frambozen of aardbeien.

Blueberry Pink Gin Mojito
Blueberry Pink Gin Mojito

Bereiding van de Blueberry Pink Gin Mojito

Om deze heerlijke cocktail te maken heb je om te beginnen twee glazen nodig.

Pers de twee limoenen uit en verdeel deze over de twee glazen.

Schep dan de rietsuiker in de glazen (twee theelepels per glas) en roer alles goed door. Verdeel vervolgens de blauwe bessen (een handje per glas) over de glazen. Pak een stampertje en druk de blauwe bessen fijn.

Nu voeg je de 1689 Pink Gin toe aan de glazen. Wij gebruiken een barmaatje met inhoud van 40ml. Roer alles daarna nog eens goed door.

Voeg de takjes munt (2 per glas) en ook de ijsblokjes toe aan de glazen. Schenk vervolgens de glazen vol met 7-up.

Plaats een rietje in het drankje, roer alles nog een keer goed door en geniet van deze heerlijke cocktail!

Enjoy!

Liever een gewone mojito? Kijk hier eens voor het recept. Ook hebben we lekkere gin recepten, zoals deze 3 gin recepten. Deze gin recepten kun je ook maken met de 1689 Dutch Dry Gin.

Blueberry Pink Gin Mojito
Blueberry Pink Gin Mojito
Blueberry Pink Gin Mojito

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DrankjesCocktails

Laat gerust een reactie achter