Recept

Boerenkool Pesto

Boerenkool Pesto

Wij zijn thuis onwijs gek op pesto. Heerlijk voor door de pasta of op een broodje. Je kunt er zoveel kanten mee op en zo ook met het recept voor de pesto zelf. Waarschijnlijk heb je zelf al vele varianten voorbij zien komen bij mede bloggers. Een variant van noten of bladgroente. Ook wij besloten een heerlijke, nieuwe versie te maken, namelijk een boerenkool pesto. Een heerlijke winterse variant. Boerenkool is super gezond en bevat veel vezels, ijzers en vitamine a en c. Daarmee is deze pesto een stuk gezonder maar ook goedkoper dan de normale pesto.

Bereiding van de Boerenkool Pesto

Zet een grote pan met water op het vuur en wacht tot het kookt. Blancheer dan de boerenkool kort in het hete water. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

Plaats dan de boerenkool, basilicum, stukjes Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine. Maal alles fijn en plaats het in een schoon potje. Het blijft ruim een week goed in de koelkast. Als de pesto iets te droog wordt dan kun je eventueel nog wat extra olijfolie toevoegen.

Nu kun je dagelijks genieten van deze heerlijke pesto. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke pasta mee, eet het bij wat knapperige aardappeltjes of smeer het op een broodje.

Enjoy!

Ga je liever voor de gewone pesto? Die hebben wij natuurlijk ook en deze vind je hier.

Boerenkool Pesto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter