Recept

Boerenkoolsalade met Gegrilde Kikkererwten

Boerenkoolsalade met Gegrilde Kikkererwten
Boerenkoolsalade met Gegrilde Kikkererwten
Boerenkoolsalade met Gegrilde Kikkererwten

Boerenkool wordt vaak gebruikt in een stamppot. Ook bij ons thuis eten wij dit vaak met een lekkere rookworst erbij. Nu besloten wij eens iets anders lekkers te maken met deze wintergroente. Zo kun je het gebruiken in een smoothie, in een wok gerecht of, zoals wij dit keer deden, in een salade. Deze boerenkoolsalade met gegrilde kikkererwten is niet alleen vullend, maar ook gezond. De combinatie van boerenkool met knapperige kikkererwten en zoutige Parmezaanse kaas is onwijs lekker. Daarnaast is de salade gemakkelijk vegan te maken door de kaas weg te laten of hier een vegan optie voor te gebruiken.

Bereiding van Boerenkoolsalade met Gegrilde Kikkererwten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd het in plakjes. Mix de zoete aardappel met de kikkererwten, de olijfolie, de cayennepeper, de gerookte paprikapoeder en een snuf zout.

Spreid het over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Grill het voor 20 minuten in de oven, tot de kikkererwten en de zoete aardappel goudbruin zijn.

Mix alle ingrediënten voor de dressing. Heb je grovere parmezaanse kaas? Gebruik dan een foodprocessor om het fijn te malen.

Snijd de avocado in dunne plakjes en mix de boerenkool met de kikkererwten, de avocado, de zoete aardappel en de dressing. Verdeel de parmezaanse kaassnippers over de salade.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer salade recepten? Kijk dan eens op deze pagina waar al onze salade recepten staan.

Boerenkoolsalade met Gegrilde Kikkererwten
Boerenkoolsalade met Gegrilde Kikkererwten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: LunchSalades