Recept

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Comfort food uit de slowcooker. Dat is deze Boeuf Bourguignon zeker! Dit gerecht zouden wij het liefste elke week wel willen eten, helaas kost het altijd heel veel tijd. Gelukkig is deze Boeuf Bourguignon uit de slowcooker erg simpel om te maken. Je kunt zelfs de pan ’s ochtend al aanzetten en zodra je thuis komt is het eten klaar. Ideaal toch!

Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker, die wij gebruiken, is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Bereiding van de Boeuf Bourguignon

Schil de winterpenen en veeg de champignons schoon. Snijd dan de winterpeen in plakken en de champignons door de helft. Verwijder dan de schil van de ui en de aardappels. Snijd de ui in grove stukken en de aardappels in kwartjes. Pers als laatste de teentjes knoflook uit.

Plaats dan als eerste het vlees in de slowcooker. Leg hier boven op de groente, aardappelen en knoflook. Voeg dan de groentebouillon, passata en rode wijn toe. Kruid vervolgens het gerecht met de peterselie, oregano, peper en zout. Schep alles even door elkaar en leg de takjes tijm bovenop. Zet de slowcooker aan op een lage stand. Laat het gerecht vervolgens de komende 6 uur garen. Af en toe zou je de ingrediënten door elkaar kunnen scheppen, maar dit is niet noodzakelijk.

Na 6 uur is de Boeuf Bourguignon in de slowcooker klaar. Verwijder de takjes tijm en schep alle ingrediënten goed door elkaar. Dan zal het vlees uit elkaar vallen en zich mengen met de rest van de ingrediënten. Omdat er al aardappelen aanwezig zijn in dit gerecht, maken wij hier geen extra rijst of aardappelpuree bij. Dit zou je overigens wel kunnen doen.

Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Slowcooker

Reacties (8)

Laat gerust een reactie achter