Recept

Bosbessen Bramenjam

Bosbessen Bramenjam

Eigen huisgemaakte bosbessen & bramen jam is veel lekkerder dan de jam uit de supermarkt. Deze jam is het lekkerste op een croissantje of een beschuitje, maar ook onwijs lekker als een laag tussen een zelfgemaakte taart. Zelf jam maken is erg gemakkelijk als je een suikerthermometer in huis hebt. Met dit recept hoef je nooit meer jam te kopen in de supermarkt en kan je het aanpassen naar jouw eigen favoriete jam smaak. Er kan eindeloos gespeeld worden met dit recept. Je kan allerlei soorten rood fruit gebruiken, zoals frambozen of aardbeien of je kunt minder fruit toevoegen als je van zeer zoete jam houdt. Kortom het ideale recept voor de jam liefhebber!

Bereiding

Was het fruit onder koud water. Voeg het fruit samen met de geleisuiker en de limoenrasp toe aan een steelpannetje. Kook alles op een laag vuurtje en blijf af en toe roeren. Het fruit en gelei moet gaan koken tot een temperatuur van ongeveer 105 tot 110 graden. Op dit moment lijkt de jam nog erg dun, maar dit wordt tijdens het afkoelen dikker en stijver. Laat de jam ongeveer een half uur afkoelen. Ondertussen kunnen we de potjes, waar we de jam in doen, gaan steriliseren. Dit doen we door ze te vullen met kokend water. Schud het kokend water goed door de potjes heen, giet het er vervolgens uit en laat de potjes daarna opdrogen.

Tip: De potjes met jam zijn ook erg leuk om als cadeau te geven!

Zodra de jam is afgekoeld zie je dat de jam dikker is geworden. Je kunt nu 2 dingen gaan doen: De jam pureren met een staafmixer zodat het een gladde jam wordt of je kunt de jam fijnprakken met een vork waardoor je grovere stukken fruit in je jam houdt. Beide zijn net zo lekker!

Vul de jam in de potjes. In deze gesteriliseerde potjes blijft de ongeopende jam minstens 12 maanden goed.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Laat gerust een reactie achter