Recept

Bosbessen Crumble

Bosbessen Crumble
Blueberry Crumble

Soms hebben wij gewoon echt even lekker zin in gebak met bosbessen. Of dit zich nou een heerlijke bosbessenmuffin of een heerlijke bosbessen crumble is, dat maakt voor ons dan helemaal niet uit.

Deze bosbessen crumble is gemakkelijk te maken, maar écht heerlijk om op te eten. Lekker om te delen met vrienden, familie of natuurlijk beiden. Je kan het uiteraard ook helemaal voor jezelf houden, maar dan krijg je wellicht wel een flinke sugarrush. Haha!

Hoe maak je dan zo’n bosbessen crumble?

We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Dit doen we op 175 graden. Pak een ovenschaal of brownie bakvorm en beleg deze met bakpapier, zodat we de crumble er gemakkelijk uit kunnen krijgen.

In een kleine kom mengen we ⅓ van de suiker met de maizena, citroensap en de ontdooide bosbessen. Je kunt uiteraard ook verse bosbessen gebruiken, maar dan zouden wij iets minder maizena toevoegen, ongeveer een theelepel minder.

In een grote kom mengen we de bloem, de rest van de suiker, bakpoeder, zout, eigeel, vanille-extract, citroensap en de koude boter. Het is van belang dat de boter koud is, zodat je een goed kruimeldeeg kan maken. Kneed het tussen je vingers tot het grove kruimels zijn.

Doe ongeveer ⅔ van de kruimels in de bakvorm en strooi vervolgens de bosbessen eroverheen. Hierna mag je de rest van de kruimels over de bosbessen verspreiden. Verspreid als laatste de lichtbruine bastersuiker over de kruimels en de crumble is klaar om de oven in te gaan.
Bak de bosbessen crumble 35 tot 40 minuten, in de oven, tot het goudbruin is. Laat het voor het aansnijden wel even in de koelkast staan, zodat je er mooie vierkante gebakjes van kan maken.

Geniet ervan!

Bosbessen Crumble

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter