Recept

Bosbessen Sweetrolls

Een heerlijke variatie op de kaneel-suiker sweet rolls en de appel abrikoos sweet rolls, die eerder op deze website te lezen waren, zijn deze bosbessen monchou sweet rolls. De heerlijke smaak van de bosbessen wordt versterkt door de smaak van de monchou. Probeer deze sweet rolls nu en maak ze voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het croissantdeeg uit en snijd dit in drie vierkanten. Indien het croissantdeeg stippellijnen heeft, plak je deze aan elkaar. Nu heb je drie gelijke vierkanten zonder stippellijnen.

Smeer het croissantdeeg in met de monchou en leg hier overheen de bosbessen. Rol het deeg op en snijd deze in plakken van ongeveer 1 a 2 centimeter. Doe dit ook voor de overige twee vierkanten.

Leg de plakken neer op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de sweet rolls in 15 minuten goudbruin.

Terwijl de sweet rolls afkoelen, kunnen we het glazuur maken. Snijd de limoen door de helft en pers de limoen goed uit. Meng de limoensap met het water en de poedersuiker tot er een glazuur ontstaat. Wanneer de sweet rolls zijn afgekoeld kan je de glazuur verdelen over de sweet rolls.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureOntbijt

Laat gerust een reactie achter