Recept

Bosvruchten en Appel Bladerdeegtaart

Bosvruchten en Appel Bladerdeegtaart
Bosvruchten en Appel Bladerdeegtaart

De bloem is bijna niet meer te vinden bij ons in de supermarkt. Tijdens deze corona quarantaine hebben waarschijnlijk veel mensen bloem ingeslagen. Bakken met bloem zit er dus eventjes niet in maar je kunt natuurlijk met zat andere ingrediënten heerlijke taarten en gebakjes maken. Wij gingen aan de slag met bladerdeeg en maakten daar deze overheerlijke bosvruchten en appel bladerdeegtaart. Het is een soort van strudel. De bladerdeeg vullen wij met appel en bosvruchten als blauwe bessen en aardbeien. Lekker knapperig, zoet en makkelijk om te maken. Een dikke aanrader!

Bereiding van Bosvruchten en Appel Bladerdeegtaart

Wij maken in dit recept gebruik van een rol verse bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aardbeien en de appel fijn. Mix de aardbeien, bosbessen en de appelstukjes met de helft van de kaneel en de donkere basterdsuiker.

Rol het verse bladerdeeg uit en leg het op de bakplaat. Verdeel het paneermeel over de bodem. Dit doen wij zodat de bodem niet te nat wordt. Verdeel vervolgens het fruit over een helft van het bladerdeeg. Vouw de het bladerdeeg dicht en druk de randen aan met een vork.

Smelt in de magnetron de roomboter. Smeer de roomboter over het bladerdeeg heen. Snijd met een mesje schuine lijnen, paralel aan elkaar, in de taart.

Mix de kristalsuiker met de rest van de kaneel. Verdeel het kaneelsuiker mengsel over de taart.

Plaats de taart in het midden van de oven en bak het goudbruin en gaar in 30 tot 40 minuten.

Laat het eventjes afkoelen en dan is het tijd om te smullen!

Enjoy!

Vond je dit geslaagd? Wellicht zijn onze bladerdeegschelpen met aardbeien dan ook wat voor jou.

Bosvruchten en Appel Bladerdeegtaart
Bosvruchten en Appel Bladerdeegtaart

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Laat gerust een reactie achter