Recept

Boelansjé

Boelansjé
Surinaamse Boelansjé

Deze boelansjé is een van de favoriete gerechten van onze moeder en oma. Boelansjé is een Surinaams Creoolse stoofgerecht gemaakt van aubergine, rundvlees en aardappel. Zij maken er altijd zoveel van zodat ze er niet alleen ’s avonds maar ook de dag er na op brood nog van kunnen genieten.

Voorbereiding

Snijd de aardappel en aubergines in kleine stukjes en zet het weg in een kom. Snipper de uien en pers de knoflook alvast en zet dit weg in een andere kom.  Snijd ook de riblappen in blokjes en de speklapjes ook in reepjes. Houd deze apart. Verwarm een grote pan op hoog vuur en doe wanneer de pan heet is 3 eetlepels zonnebloemolie in de pan.

Bereiding van de Boelansjé

Wanneer de olie in de pan heet is geworden, doe je de riblapblokjes in de pan en roerbak je het tot het aan alle kanten is dicht geschroeid. Voeg daarna de speklapreepjes toe en roerbak het geheel nog 5 minuten. Voeg de gesnipperde uien en de geperste knoflook toe en laat het even meebraden. Dan kunnen de aubergines en de aardappeltjes erbij en strooi de kruiden (massala en djintan) eroverheen. Schep het geheel nog een paar keer goed door elkaar.

Voeg het water toe, zorg er wel voor dat het niet helemaal onder water staat (dit is afhankelijk van de pan, dus wellicht is de aangegeven hoeveelheid net iets te veel of iets te weinig). Breng het vervolgens in zijn geheel aan de kok en laat het daarna nog 2 uur sudderen op laag vuur. Laat de deksel op de pan.

Dit gerecht, boelansjee, kan heel gemakkelijk s’ochtends worden gemaakt. Dan is het enige wat je s’avonds hoeft te doen is de rijst koken, maar dit gerecht kan ook prima worden gegeten zonder de rijst.

Njang Switi!

gesneden ingredienten
Boulansjé gebakken in een pan
Boelansjé

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Reacties (8)

Laat gerust een reactie achter