Recept

Quiche met Brie en Broccoli

Quiche met Brie en Broccoli
Quiche met Brie en Broccoli

Deze quiche met brie, broccoli en cashewnoten is een heerlijke en verrassende combinatie van smaken. De romige brie smelt perfect door de zachte vulling, terwijl de broccoli zorgt voor een frisse en lichte toets. De cashewnoten voegen een knapperige en nootachtige smaak toe die de quiche een extra dimensie geeft. Dit gerecht is ideaal voor een smakelijke lunch, een lichte avondmaaltijd of als onderdeel van een feestelijke brunch. Met zijn rijke smaken en verschillende texturen is deze quiche zeker een gerecht dat indruk maakt en iedereen zal verrassen.

Quiche met Brie en Broccoli
Quiche met Brie en Broccoli

Bereiding van de Quiche met Brie en Broccoli

We beginnen door de oven alvast op 200 graden aan te zetten.

Smeer de quichevorm in met een beetje olie en bekleed deze dan met de bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes op de bodem. Klop de eieren los in een kom en voeg daarna de crème fraîche en kruiden (peper, zout en nootmuskaat) toe. Klop alles goed door elkaar zodat er een romig mengsel ontstaat.

Snijd de brie in plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Leg de broccoli roosjes en cashewnoten op de bladerdeeg bodem en schenk hier het ei-room mengsel overheen. Als laatste leg je de plakjes roombrie hier bovenop.

Plaats de quiche in de oven en bak deze ongeveer 40 minuten totdat zowel de bladerdeeg als de brie goudbruin kleurt.

Nu kunnen jullie lekker genieten van deze romige quiche. Eet je het als avondeten, dan is het ook erg lekker om hier een frisse salade bij te eten.

Eet smakelijk en geniet!

Quiche met Brie en Broccoli
Quiche met Brie en Broccoli

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenQuiches & Plaattaarten