
Tijd voor een nieuwe quiche! Deze quiche met brie en broccoli is goed gevuld en goed op smaak. De brie is romig en de broccoli daarentegen heerlijk fris. De cashewnoten maken het goed af en zorgen voor een lekkere bite. Ideaal als avondeten of als lunch. Je kunt hem ook in stukjes snijden en uitdelen op een feestje.
Bereiding
We beginnen door de oven alvast op 200 graden aan te zetten.
Smeer de quichevorm in met een beetje olie en bekleed deze dan met de bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes op de bodem. Klop de eieren los in een kom en voeg daarna de crème fraîche en kruiden (peper, zout en nootmuskaat) toe. Klop alles goed door elkaar zodat er een romig mengsel ontstaat. Snijd de brie in plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Leg de broccoli roosjes en cashewnoten op de bladerdeeg bodem en schenk hier het ei-room mengsel overheen. Als laatste leg je de plakjes roombrie hier bovenop. Plaats de quiche in de oven en bak deze ongeveer 40-45 minuten totdat zowel de bladerdeeg als de brie goudbruin kleurt. Nu kunnen jullie lekker genieten van deze romige quiche. Eet je het als avondeten, dan is het ook erg lekker om hier een frisse salade bij te eten.
Eet smakelijk en geniet van deze brie & broccoli quiche!

Beste kokende zussen.
Ik heb de quiche met brie gemaakt, heerlijk, heb er zelf ui, knoflook ,kerrie,en wat hamblokjes bij gedaan.
Een ding veel mij van het recept tegen, de brie was bruin en hard dus niet meer smeuig jammer.
Tip, de brie de laatste 10-15 min er pas op leggen.
Vriendelijke groet, Tineke.
Hi Tineke,
Je hebt er een lekkere variatie van gemaakt. Het toevoegen van de ham is een goed idee.
Jammer dat de brie niet smeuïg bleef. Wij hebben er zelf geen last van als wij deze quiche maken, maar het is een goede tip voor de overige lezers.
Bedankt voor je opmerking.
Groeten De Kokende Zussen