Recept

Broccoli Aardappel Soep

Broccoli Aardappel Soep
Broccoli Aardappel Soep
Broccoli Aardappel Soep
Broccoli Aardappel Soep

Deze broccoli aardappel soep is hartverwarmend en rijk gevuld. Je vind naast de hoofdingrediënten ook spinazie, room, sesamzaadjes en pijnboompittjes terug in de soep. Ook zitten er heerlijke kruiden als knoflook en paprikapoeder in verwerkt. De soep is lekker romig, goed op smaak, makkelijk te maken en hij staat met 45 minuten op tafel. Perfect voor de koudere herfst- en winterdagen.

Bereiding van Broccoli Aardappel Soep

Snijd de ui in ringen en de aardappel in kleine blokjes. Pel de knoflookteentjes en alles is klaar om te beginnen. De knoflookteentjes hoeven niet worden gesneden, want het gaat straks rechtstreeks in de blender om fijngemalen te worden.

Verwarm in een soeppan de olijfolie en voeg de knoflook, ui en de aardappel toe. Bak de ui, aardappel en de knoflook teentjes ongeveer 10 minuten in de pan.

Na 10 minuten voegen wij de helft van de groentebouillon toe en laat het 10 minuten sudderen. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronk fijn. Voeg de spinazie en de broccoli (+ de fijngesneden stronk) toe en kook het nogmaals 10 minuten mee.

Nu de soep een half uur heeft gekookt, kan het worden toegevoegd aan de blender. Blend de soep volledig fijn (of grof) wat je zelf het lekkerste vindt.

In een koekenpan roosteren wij de pijnboompitten en het sesamzaad tot het goudbruin is. Vlak voor het serveren mengen wij de kookroom door de soep heen. Breng de soep extra op smaak met zout en peper.

Serveer met sesamzaad en pijnboompitten.

Voor de kaasliefhebbers is deze soep ook heerlijk met geraspte cheddar. Maar wil je dit gewoon lekker vegan houden, kan het ook!

Eet smakelijk!

Meer soep recepten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Broccoli Aardappel Soep
Broccoli Aardappel Soep
Broccoli Aardappel Soep
Broccoli Aardappel Soep

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenSoepen

Laat gerust een reactie achter