Deze broccoli aardappel soep is hartverwarmend en rijk gevuld. Je vind naast de hoofdingrediënten ook spinazie, room, sesamzaadjes en pijnboompittjes terug in de soep. Ook zitten er heerlijke kruiden als knoflook en paprikapoeder in verwerkt. De soep is lekker romig, goed op smaak, makkelijk te maken en hij staat met 45 minuten op tafel. Perfect voor de koudere herfst- en winterdagen.
Meer soep recepten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Bereiding van Broccoli Aardappel Soep
Snijd de ui in ringen en de aardappel in kleine blokjes. Pel vervolgens de knoflookteentjes en dan alles is klaar om te beginnen. De knoflookteentjes hoeven niet worden gesneden, omdat je alles straks in de blender fijn mixt/hakt.
Pak dan een grote soeppan en verwarm hier een beetje olijfolie in. Voeg de knoflook, ui en aardappeltjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten in de pan.
Na 10 minuten voegen wij de helft van de groentebouillon toe en laten we alles 10 minuten sudderen. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronk fijn. Voeg de spinazie en de broccoli (roosjes+ de fijngesneden stronk) toe en kook het nogmaals 10 minuten mee. Voeg nu ook de andere helft van de groente bouillon toe. Laat de soep ongeveer 30 minuten op het vuur. Roer wel af en toe een beetje door.
Nu de soep een half uur heeft gekookt, kan het worden toegevoegd aan de blender. Blend de soep volledig fijn of grof, wat je zelf het lekkerste vindt. Breng de soep extra op smaak met zout en peper.
Pak vervolgens een koekenpan en rooster hier de pijnboompitjes en sesamzaadjes in totdat ze mooi goudbruin zijn.
Vlak voor het serveren mengen wij de kookroom door de soep heen.
Wij zijn zelf helemaal fan van onze blender Optimum 9400X, die kun je hier kopen. Met de kortingscode: ‘dekokendezussen’ krijg je nu €20 korting op jouw nieuwe blender!
Serveer met sesamzaad en pijnboompitten.
Voor de kaasliefhebbers is deze soep ook heerlijk met geraspte cheddar.