Recept

Broccoli Bloemkool Gratin

Broccoli Bloemkool Gratin
Broccoli Bloemkool Gratin

Wij zijn gek op aardappelgratin. Heerlijke aardappeltjes in een romige saus met kaas uit de oven. Erg gezond is het natuurlijk niet en omdat we de laatste tijd graag wat minder koolhydraten eten, kwamen wij op het idee om een broccoli bloemkool gratin te maken. Deze gratin is evengoed erg romig (door de kookroom) en er zit ook zeker kaas op. Veel gezonder is de versie dus niet, maar door de aardappels te vervangen door groente krijg je wel minder koolhydraten binnen en meer groente. Op deze manier krijg jij de dagelijkse portie groente wel binnen. Heerlijk om te eten bij een stukje vlees of vis.

Bereiding van de Broccoli Bloemkool Gratin

Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand. Zet een grote pan met water op het vuur.

Snijd de broccoli en bloemkool in hapklare stukken. Wanneer het water kookt, voeg dan eerst de bloemkool toe. Kook de bloemkool 2 minuten en voeg dan ook de broccoli toe. Laat de bloemkool en broccoli nog 3 á 4 minuten koken. Giet het daarna af.

Ondertussen maken wij de saus klaar. Mix de mayonaise, mosterd, de helft van de kazen en de kookroom en breng op smaak met zwarte peper.

Leg de groente in een ovenschaal en schenk de saus over de groente heen. Bestrooi het met de rest van de kazen. Breng het nog extra op smaak met wat zout.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en grill het tot de kaas goudbruin is. Dit duurt ongeveer 18 minuten. Laat het kort afkoelen voordat je hiervan gaat genieten.

Eet Smakelijk!

Liever een aardappelgratin? Kijk dan eens naar dit recept of deze versie uit de slowcooker.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenKoolhydraat Arme GerechtenBijgerechten

Laat gerust een reactie achter