
Het is nog asperge tijd en dus kunnen we nog genieten van een heerlijk asperge recept. Dit keer geen warme bereiding maar een romige asperge eiersalade voor op je broodje. Wij hebben de bekende combinatie van asperges, ei en ham met een beetje mayonaise en kruiden gemengd. Lekker fris, romig en vol van smaak. Heerlijk voor een goede lunch of als borrelhapje op een toastje.
Bereiding van de Asperge Eiersalade
Bak alvast de broodjes af. Wij hebben gekozen voor kaiserbolletjes, maar je kunt natuurlijk elk soort brood gebruiken die je wil.
Kook alvast drie eieren hard (ongeveer 8 minuten koken).
Snijd de asperges in kleine stukjes van ongeveer twee centimeter lang. Zodra de eieren gekookt zijn, giet je deze af en spoel je ze met koud water. Op deze manier schrik je de eieren en kun je ze makkelijker pellen. Prak de eieren fijn in een kom. Meng ze met de mayonaise en breng de eieren op smaak met de peper, zout en bieslook.
Voeg daarna de stukjes asperges toe en de gerookte ham reepjes. Snipper er nog wat bieslook boven en je kunt genieten van deze heerlijke salade. Beleg een broodje met wat sla en schep daar de asperge eiersalade bovenop.
Enjoy!
Toch liever een warm gerecht met je asperges? Ga dan voor deze asperge pakketjes met bladerdeeg en ham.
Het is niet helemaal duidelijk. Worden er nu 2 of 3 eieren gebruikt?
Hi Desiree,
Excuses! We bedoelen inderdaad 3 eieren. Het stond in de productenlijst verkeerd. Wij hebben het aangepast, bedankt voor het melden.
Geniet van dit heerlijke recept.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
in het recept staat in een keer aromat voor op smaak te maken.?
Hi Cor,
Ik heb het gezien, dat is een foutje. Het moet zout zijn en wij hebben het aangepast!
Wij hebben onlangs het recept verbeterd en aangepast dus vandaar dat er nog een klein foutje in stond. Desalniettemin, dit is eens ontzettend lekkere salade!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma