Recept

Asperge Eiersalade

Asperge Eiersalade
Asperge Eiersalade

Het is nog asperge tijd en dus kunnen we nog genieten van een heerlijk asperge recept. Dit keer geen warme bereiding maar een romige asperge eiersalade voor op je broodje. Wij hebben de bekende combinatie van asperges, ei en ham met een beetje mayonaise en kruiden gemengd. Lekker fris, romig en vol van smaak. Heerlijk voor een goede lunch of als borrelhapje op een toastje.

Bereiding van de Asperge Eiersalade

Bak alvast de broodjes af. Wij hebben gekozen voor kaiserbolletjes, maar je kunt natuurlijk elk soort brood gebruiken die je wil.

Kook alvast drie eieren hard (ongeveer 8 minuten koken).

Snijd de asperges in kleine stukjes van ongeveer twee centimeter lang. Zodra de eieren gekookt zijn, giet je deze af en spoel je ze met koud water. Op deze manier schrik je de eieren en kun je ze makkelijker pellen. Prak de eieren fijn in een kom. Meng ze met de mayonaise en breng de eieren op smaak met de peper, zout en bieslook.

Voeg daarna de stukjes asperges toe en de gerookte ham reepjes. Snipper er nog wat bieslook boven en je kunt genieten van deze heerlijke salade. Beleg een broodje met wat sla en schep daar de asperge eiersalade bovenop.

Enjoy!

Toch liever een warm gerecht met je asperges? Ga dan voor deze asperge pakketjes met bladerdeeg en ham.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelLunch

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter