Recept

Broodje Pulled Chicken

Broodje Pulled Chicken
Broodje Pulled Chicken

Na onze vakantie in Cuba zijn we gek geworden op een broodje pulled pork. Een broodje pulled chicken is net zo lekker en iets gemakkelijker om te maken. Deze pulled chicken is een beetje pittig en met het zure van de zoetzure komkommer en de bite van rode ui is het nog lekkerder.

Bereiding van Broodje Pulled Chicken

We beginnen met het koken van de kip. Breng een grote pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook, plaats de kipfilet erin en kook het gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Ondertussen gaan we de ui snipperen en persen we de knoflookteentjes fijn.

Doe de ketchup, ketjap manis, azijn, bruine basterdsuiker en pindakaas in een kom en meng deze ingrediënten. Trek de kipfilet, wanneer het gaar is, uit elkaar met twee vorken. Fruit de uitjes en de knoflook in olijfolie in de koekenpan. Voeg de kip toe aan de uien en de knoflook en bak het een paar minuten mee. Voeg vervolgens de saus toe aan de kipfilet en laat het goed warm worden.

Snijd de hamburgerbroodjes open. Verwarm de oven voor op 200 graden en grill de hamburgerbroodjes even in de oven. Wanneer de broodjes lekker crispy zijn, leg dan wat pulled chicken op het broodje en beleg het broodje verder met bijvoorbeeld oma’s zoetzure komkommer, onze zoetzure rode ui en gebakken uitjes.

Enjoy!

Op zoek naar nog meer recepten met Pulled Chicken? Kijk dan eens op deze pagina.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter