Recept

Brownie Stroopwafel Trifle

Brownie Stroopwafel Trifle
Brownie Stroopwafel Trifle
Brownie Stroopwafel Trifle

Op zoek naar een heerlijk nagerecht dat snel te maken is? Dan zit je helemaal goed met deze onwijs lekkere brownie stroopwafel trifle. Een heerlijk nagerecht met chocolade brownies, stukjes stroopwafel, zelfgemaakte karamelsaus en slagroom. Beter kan het niet worden. De voorbereidingen voor dit nagerecht kun je makkelijk een dag van te voren doen (het maken van de brownies en de karamelsaus), zodat je de avond zelf enkel de trifle hoeft te bouwen. Zo heb jij binnen 10 minuutjes een heerlijk toetje op tafel staan. Eentje waar je geen genoeg van zal krijgen!

Bereiding van de Brownie Stroopwafel Trifle

Zelf Brownie maken

Allereerst bakken wij de brownie. Natuurlijk kun je de brownie ook kopen maar mocht je hem zelf willen bakken, volg dan eerst de onderstaande stappen.

Tip: We raden jullie wel aan om de brownie die ochtend, of zelfs een dag van te voren te bakken. Hierdoor hoef je die avond slechts de trifle te bouwen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de chocolade. Smelt dan de chocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de roomboter, die op kamertemperatuur is, toe zodat deze ook smelt.

Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens de suiker en het vanille extract toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar. Spatel nu de gesmolten chocolade en boter door de eiermix. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix alle ingrediënten voorzichtig door elkaar tot een glad mengsel.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier de browniemix in. Zet de bakvorm in de oven en bak de brownie gaar in 40 minuten.

Homemade Karamelsaus

Terwijl de brownie in de oven staat, kun je alvast beginnen met de karamelsaus. Ook deze kun je wederom kopen, maar zelf maken is veel lekkerder en makkelijk. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Warm de slagroom een beetje op in de magnetron. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook op het vuur. Let op, ga niet roeren door de suiker. Het is belangrijk dat je, tot aan dat het kookt, niet aan de suiker komt. Bestrijk de zijkant van de pan met wat water en een kwastje, hierdoor blijft de suiker niet plakken aan de rand.

Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat het een egale kleur krijgt. Zodra het een licht bruine kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op, de karamel zal omhoog bubbelen. Voeg vervolgens de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit. Roer alles nog eens goed door elkaar.

Brownie Stroopwafel Trifle
Brownie Stroopwafel Trifle

Bereiding van de Brownie Stroopwafel Trifle

Verkruimel de brownie, snijd of scheur de stroopwafel in kleine stukjes.

Pak twee glazen en verdeel de helft van de stukjes brownie over de bodem. Verdeel hier vervolgens de helft van de stukjes stroopwafel over heen en spuit hier dan een toef slagroom op. Schenk bovenop de slagroom een beetje karamelsaus en herhaal de stappen nogmaals tot het glaasje gevuld is. Als laatste heb je een toef slagroom en daar kun je nog een stukje stroopwafel in steken.

Geniet van deze onwijs lekkere trifle!

Brownie Stroopwafel Trifle
Brownie Stroopwafel Trifle
Brownie Stroopwafel Trifle

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter