Eén van onze favoriete gebakjes is toch wel de brownie. Naast dat wij erg gek zijn op cheesecakes of een goede red velvet is een heerlijke brownie iets wat we graag maken. Daarom zijn er ook al vele verschillende soorten op onze blog te vinden. Vooral ons basisrecept van Kheira vinden wij heerlijk. De brownie is smeuïg en rijk in smaak. Wij maakten al vele varianten, zoals eentje gevuld met frambozen en peccannoten en een heerlijke karamel zeezout brownie. Toch was het alweer een tijdje geleden dat wij een nieuwe versie hadden gemaakt en voor een high tea voor onze oma doken wij de keuken weer in. Deze geweldige brownie met cookie dough botercrème was het resultaat en och wat is het toch lekker! Iedereen had er tijdens de high tea van genoten en het is dan ook zeker een recept dat voor herhaling vatbaar is.
De brownie is zelf wel erg machtig en zeker goed vullend, snijd ze daarom niet te grote stukken. Dan kun je er misschien vaker van genieten (of van andere dingen).
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade. Zeef de bloem en snijd de walnoten in kleinere stukjes. Splits twee eieren voor de eidooiers en meng die met de 4 overige eieren. Weeg de kristalsuiker en de vanillesuiker af.
Bereiding van de Brownies met Cookie Dough Botercrème
Smelt de boter en de chocolade au bain marie.
Au bain marie is een techniek waarbij je alle ingrediënten langzaam smelt. Dit doe je door in een pan een klein laagje water aan de kook te brengen, laat het niet droogkoken! Hier bovenop plaats je bijvoorbeeld een glazen schaal, een kleiner pannetje of een au bain marie pan. Let erop dat de schaal of het pannetje niet het water raakt.
Op deze manier smelt je de boter en de chocolade tot het geheel gesmolten is.
Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Klop dit samen tot een geheel en tot er een dikke massa ontstaat.
Spatel de gesmolten chocolademix door de eiermix heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit hier vervolgens voorzichtig doorheen.
Giet de mix daarna in een ingevette en met bloem bepoederde bakvorm en laat de browniemix in het midden van de oven, 40 minuten, bakken.
Wanneer de brownie klaar is, laat de brownie volledig afkoelen, voordat wij de cookie dough botercrème eroverheen smeren.
Het maken van de Cookie Dough Botercrème
Voordat wij beginnen met het maken van de Cookie Dough Botercrème spreiden wij eerst onze bloem over een bakplaat en plaatsen wij het bloem in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden en bakken wij de bloem voor 5 minuten. Laat het bloem volledig afkoelen. Dit kan worden gedaan tijdens het afkoelen van de brownies.
Mix de roomboter samen met beide suikers, tot het luchtig en volledig gemengd is. Mix het vanille-extract, zout en bloem met de roomboter. Hierna voegen wij de melk toe en mixen wij het met de botercrème. Spatel de chocolate chips door de botercrème heen.
Met een spatel verdelen wij de Cookie Dough Botercrème over de brownies heen. Snijd het in stukken en geniet ervan!