Bruschetta met Tomaat en Rode ui

Bruschetta’s met tomaat en rode ui, zo simpel en zo lekker. Heerlijk als voor- of bijgerecht vlak voor een Italiaans diner, maar ook perfect als hapje met een drankje in je hand. Deze bruschetta’s kun je bovendien prima tijdens een tapas avondje serveren.

Bereiding

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Pers als eerste een teentje knoflook uit. Giet dan de olijfolie in een schaaltje en voeg hier de knoflook aan toe. Bestrijk elk plakje stokbrood met de knoflookolie. Bak dan de stokbroodjes ongeveer 10 minuutjes in de oven, zodat ze lekker knapperig en goudbruin worden.

Ondertussen snijd je de tomaten in kleine blokjes en snipper je het halve rode uitje fijn. Meng deze twee ingredienten met elkaar in een bakje en bestrooi ze met een beetje zout.

Wanneer de stokbroodjes lekker knapperig zijn, haal je ze uit de oven en schep je hier een eetlepel tomaten-uiensalsa boven op. Besprenkel dan elke bruschetta met balsamicoazijn.

Plaats de bruschetta’s op een bord en serveer aan je gasten.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelTapasVoor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter