Recept

Bruschetta’s met Tomaat en Rode ui

Bruschetta's met Tomaat
Bruschetta met Tomaat en Rode ui

Bruschetta’s met tomaat en rode ui, zo simpel en zo lekker. Heerlijk als voor- of bijgerecht vlak voor een Italiaans diner, maar ook perfect als hapje met een drankje in je hand. De broodjes zijn lekker knapperig en de tomaat met rode ui lekker fris. Bovendien is de balsamico azijn een heerlijke smaakmaker.

Bereiding van de Bruschetta’s met Tomaat en Rode ui

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Pers als eerste een teentje knoflook uit. Giet dan de olijfolie in een schaaltje en voeg hier de knoflook aan toe. Bestrijk elk plakje stokbrood met de knoflookolie. Bak dan de stokbroodjes ongeveer 10 minuutjes in de oven, zodat ze lekker knapperig en goudbruin worden.

Ondertussen snijd je de tomaten in kleine blokjes en snipper je het halve rode uitje fijn. Meng deze twee ingredienten met elkaar in een bakje en bestrooi ze met een beetje zout.

Wanneer de stokbroodjes lekker knapperig zijn, haal je ze uit de oven en schep je hier een eetlepel tomaten-uiensalsa boven op. Besprenkel dan elke bruschetta met balsamicoazijn.

Plaats de bruschetta’s op een bord en serveer aan je gasten.

Enjoy!

Ook is het erg lekker om deze pico de gallo op een bruschetta te doen. Hierdoor maak je heerlijke Mexicaanse bruschetta’s. Een leuke variatie!

Bruschetta's met Tomaat
Bruschetta's met Tomaat
Bruschetta's met Tomaat
Bruschetta's met Tomaat

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelTapasVoor bij de borrel

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter