Recept

Buddha Bowl met Kikkererwten en Zoete Aardappel

Buddha Bowl met Kikkererwten
Buddha Bowl met Kikkererwten en Zoete Aardappel
Buddha Bowl met Kikkererwten en Zoete Aardappel

Kennen jullie de term Buddha bowl al? Het is een kom die zo vol is dat er bovenop een ronde ‘buik’ ontstaat, zoals de buik van een boeddha. Een kleurrijke kom vol met granen, groenten en peulvruchten. Het concept bestaat al een tijdje, maar eigenlijk hadden wij het tot op heden nog niet gegeten. Daar moest verandering in komen en dus maakte Kheira onlangs een heerlijke buddha bowl met kikkererwten en zoete aardappel. Daarnaast vind je er ook nog boerenkool, rode ui en quinoa in het kommetje. Ook maakte ze een heerlijke dressing van tahini, honing, knoflook en citroensap. Allemaal heerlijke ingrediënten en smaken wat zorgt voor een geweldige maaltijd.

Bereiding van Buddha Bowl met Kikkererwten en Zoete Aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de zoete aardappel in stukjes en mix de kikkererwten, zoete aardappel en mix het met de olijfolie, komijn, gerookte paprikapoeder en zout. Rooster alles in de oven gedurende 25 minuten. Schud de kikkererwten door elkaar en voeg de rode ui toe. Rooster het nogmaals 15 minuten in de oven.

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en stoom de boerenkool gedurende 1 minuut. 

Voor de dressing mixen wij de tahini, het citroensap, de honing, de knoflook, het water en de fijngesneden gember met elkaar. Houd je niet van stukjes in je dressing? Dan kan je het ook mixen in een foodprocessor.

Schep de quinoa in de kom en verdeel de kikkererwten, zoete aardappel, rode ui en de boerenkool over de quinoa. Schenk de dressing eroverheen.

Eet Smakelijk!

Meer vegetarische recepten? Kijk eens op deze pagina.

Buddha Bowl met Kikkererwten
Buddha Bowl met Kikkererwten
Buddha Bowl met Kikkererwten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter