Recept

Buffalo Bloemkoolroosjes

Buffalo Bloemkoolroosjes

Op zoek naar een super lekker, maar ook een gezond borrelhapje? Dan ben je nu op het juiste adres. Deze buffalo bloemkoolroosjes zijn onwijs lekker en zijn perfecte vegetarische vervangers voor buffalo chicken wings. We hebben ze lekker spicy gemaakt door het gebruik van hot sauce. De bloemkoolroosjes roosteren we eerst in de oven en daarna mengen wij ze met een heerlijk, maar pittig sausje. Deze hapjes zijn super leuk om uit te delen tijdens een feestje of borrelavondje.

Natuurlijk kun je ook een wat mildere saus gebruiken, zoals bbq saus. Toch hoort die pittige smaak wel een beetje bij dit recept en dus zouden we je aanraden niet te veel te veranderen.

Het maken van de Buffalo Bloemkoolroosjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Op een bakplaat plaatsen wij alvast bakpapier.

Snijd de bloemkool in roosjes.

Mix de bloem met de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en het zout. Wanneer het goed gemengd is, voegen we de karnemelk toe. Mix het goed door elkaar. Het hoort een dik beslag te zijn.

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan het beslag. Zorg ervoor dat ieder bloemkoolroosje goed bedekt is met het beslag. Spreid de bloemkoolroosjes uit over de bakplaat.

Bak de boemkoolroosjes in het midden van de oven gedurende 40 minuten. Halverwege draaien wij de bloemkoolroosjes om.

Wanneer de bloemkoolroosjes bijna klaar zijn, smelten wij de roomboter en mengen wij de roomboter met de buffalo hot sauce.

Meng de bloemkoolroosjes direct met de roomboter-hot-sauce.

Serveer direct!

Eet Smakelijk

Wil je het opnieuw verwarmen? Warm dan de oven voor op 200 graden en bak de bloemkoolroosjes in 8 minuten af tot ze weer lekker warm zijn.

Buffalo Bloemkoolroosjes
Buffalo Bloemkoolroosjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Vegetarische GerechtenVoor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter