Recept

Bulgur Salade met Perzik, Feta en Amandelen

Bulgur Salade met Perzik, Feta en Amandelen

Stel je een gerecht voor waarin de aardse tonen van bulgur samenkomen met de natuurlijke zoetheid van perziken, het zoutige van feta en het frisse van komkommer. Ons recept voor bulgur salade met perzik, feta en amandelen bestaat uit een heerlijke combinatie van smaken en texturen, die jouw zintuigen zal betoveren. Of je nu een nieuwe draai wilt geven aan je culinaire repertoire of gewoon iets lekkers wilt proberen, deze creatie is een must. Ontdek hoe je met een paar eenvoudige ingrediënten een fantastisch gerecht kunt bereiden.

Bereiding van de Bulgur salade met perzik, feta en amandelen

Kook de bulgur volgens de beschrijving op de verpakking. Meestal kook je 500 gram bulgur in 1 liter water voor een aantal minuten.

Ondertussen kun je alvast verder met de rest van de salade. Snijd de perziken door de helft en verwijder de pit. Snijd vervolgens de perzik in partjes.

Halveer de komkommer en snijd beide helften in plakjes. Hak ook ondertussen alvast de amandelen in grove stukken en snijd de feta in blokjes.

Zodra de bulgur gaar is, giet je de pan af en spoel je alles door met koud water. Giet vervolgens opnieuw de pan af en laat de bulgur een beetje afkoelen.

Na een kwartiertje zetten we de salade in elkaar. Voeg als eerste de bulgur toe aan een grote saladekom. Pak daarna de komkommer, perziken, feta en amandelen en voeg deze toe aan de bulgur. Als laatste gieten we de olijfolie over de salade en brengen we het nog een beetje op smaak met wat zwarte peper. Schep alles goed door elkaar en de salade is klaar om gegeten te worden.

Eet smakelijk!

Wil je liever iets bakken met perzik? Maak dan deze perziken crumble uit de oven.

Bulgur Salade met Perzik, Feta en Amandelen
Bulgur Salade met Perzik, Feta en Amandelen
Bulgur Salade met Perzik, Feta en Amandelen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenSalades

Laat gerust een reactie achter