Niets zegt zomer zoals een frisse burrata met citroen en basilicum. Dit eenvoudige gerecht is een perfecte mix van romige burrata, frisse citroen, knapperige pijnboompitten en geurige basilicum. Ideaal als voorgerecht of lichte lunch, en staat binnen een 10 minuten op tafel. Deze burrata is zo lekker dat je er geen genoeg van zal krijgen! Vooral als je ze serveert met heerlijke kruidenboter crostini’s.
Deze burrata met gemarineerde tomaatjes is trouwens ook een dikke aanrader. Een perfect borrelhapje met frisse tomaatjes. Houden jullie ook van salades met burrata? Bekijk dan onze andere recepten met Burrata.
Bereiding van Burrata met Citroen en Basilicum
Wij beginnen door de basilicum in dunne reepjes te snijden. Ook bakken wij de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur bruin. Let er goed op, want voor je het weet zijn de pijnboompitten verbrand.
In een kom plaatsen wij de olijfolie en de basilicum. Rasp de citroen over de kom met de olijfolie en pers vervolgens ook de hele citroen uit. Laat een klein beetje citroenrasp over om over de burrata heen te raspen.
Pak nu een diep bord en leg hier de twee bollen burrata in. Breek de bollen burrata voorzichtig open met je handen. Schep daarna het frisse olijfolie mengsel over de burrata heen. Als laatste verdeel je de pijnboompitjes over de burrata en wat extra citroenrasp.
Serveer deze heerlijke burrata met citroen en basilicum met wat kruidenboter stokbrood. Bak een stokbrood af en smeer de broodjes in metkruidenboter. Doe de stokbroodjes nog even onder de grill tot ze lekker krokant zijn. Meestal is dit 10 minuutjes.
Laat gerust een reactie achter