Recept

Burrata met Gemarineerde Tomaten

Burrata met Gemarineerde Tomaten

Wij zijn helemaal gek op burrata! Hij is lekker romig en daardoor ideaal voor pasta’s of borrelhapjes zoals deze. Dit is namelijk een heerlijk recept voor een voorgerecht, borrelhapje of een goede lunch.Deze burrata met gemarineerde tomaten is verslavend lekker en bovendien ontzettend makkelijk om te maken. De tomaatjes zijn gemarineerd met olijfolie, rode wijnazijn, sjalotjes en verse kruiden, zoals peterselie en basilicum. Door het zurige van de azijn en de frisse kruiden zorgen de tomaatjes voor een lekkere bite ten opzichte van de kaas. Serveer dit gerecht met wat stokbrood (eventueel grill je ze van tevoren) en je zult zeker genieten!

Ook gek op burrata?

Ben jij net zo gek op burrata als dat wij zijn, dan moet je ook zeker eens deze recepten uitproberen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze pasta met burrata. De burrata wordt gecombineerd met groente zoals courgette, paprika en tomaat en er zitten ook spekjes in het gerecht.

Je kunt ook gaan voor een lekker lunchgerecht en onze sandwich met gegrilde groente, pesto en burrata kiezen. Heerlijk op gegrilde ciabatta brood en met gruyère kaas als extra toevoeging. Deze broodjes zijn ook ideaal om mee naar de picknick te nemen of naar werk.

Last but not least hebben we een recept voor een beetje comfort food. Namelijk deze pizza met courgette, pesto en burrata. Pesto en burrata gaat sowieso ontzettend goed samen en op een pizza helemaal! Zeker weten de moeite waard.

Burrata met Gemarineerde Tomaten
Burrata met Gemarineerde Tomaten

Bereiding van Burrata met Gemarineerde Tomaten

We beginnen met het marineren van de tomaatjes. De tomaatjes zijn het lekkerste als ze een paar uur van tevoren al gemarineerd zijn. Heb je daar geen tijd voor, dan is een half uurtje ook voldoende.

Snijd de sjalotten zeer fijn en plaats het in een schaal. Hak ook de kruiden fijn en voeg deze toe aan de sjalotten. Voeg de olijfolie en de rode wijn azijn toe en breng het op smaak met een snufje zout. Mix de marinade goed en zet het opzij.

Snijd de cherrytomaten door de helft en voeg deze toe aan de marinade. Laat de marinade intrekken in de cherrytomaten.

Ondertussen kan je de keuken opruimen of alvast het brood grillen. Snijd het stokbrood in schuine dunne plakken en smeer deze in met olijfolie. Nu kan je het brood grillen in een grillpan of onder de panini grill. Grill de broodjes tot ze lekker krokant en goudbruin zijn.

TIP: Wil je de broodjes nog lekkerder maken? Wrijf dan een knoflookteentje over de gegrilde broodjes heen.

Nadat de cherrytomaten langer dan een half uur (tot een nacht) in de marinade hebben gestaan, kunnen we het gaan serveren. Pak een mooi rond bord en plaats hierop de burrata en verdeel de tomaatjes en de marinade om de burrata heen.

Eet Smakelijk!

Burrata met Gemarineerde Tomaten
Burrata met Gemarineerde Tomaten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelTapasLunchSalades

Laat gerust een reactie achter