
Wij zijn gek op burrata. Een heerlijke romige kaas, die perfect is bij een pasta, bij de lunch of als borrelhapje. In dit recept combineren wij de romige Italiaanse kaassoort met de intense smaken van zongedroogde tomaten en groene olijven. Samen met de pijnboompitjes en verse basilicum is dit een gerechtje waar je geen genoegen van zal krijgen. Een eenvoudig, maar heerlijk gerecht, welke ideaal is als voorgerecht of bij de borrel. Geniet van deze heerlijke, romige burrata met zongedroogde tomaten en olijven. Het is overheerlijk!
Ook zo gek op burrata? Wij hebben inmiddels al heel veel recepten met burrata. Onze favoriet is deze pasta met burrata maar ook deze nectarine salade met burrata is een hit. Neem eens een kijkje op deze pagina voor meer burrata recepten!


Bereiding van de Burrata met Zongedroogde Tomaten en Olijven
Wij beginnen met het fijn snijden van de zongedroogde tomaten en de groene olijven. Rooster ook wat pijnboompitjes en scheur de basilicum in grove stukjes.
Meng de stukjes zongedroogde tomaatjes en olijven met elkaar en voeg wat olijfolie toe. Hierdoor ontstaat er een soort van tapenade.
Pak vervolgens een diepbord en breek hier de burrata in open. Verdeel de tapenade over de burrata en verdeel daarna de pijnboompitjes en wat verse basilicum over de burrata.
Deze burrata is heerlijk met wat crostini’s, vers stokbrood of crackers. Je kunt er ook een salade van maken, door de burrata op een bedje rucola melange of veldsla te leggen.
Enjoy!

