Recept

Burrito Bowl met Garnalen

Zin in Mexicaans eten? Wij hebben weer een nieuw recept voor jullie. Dit keer plaatsen wij een heerlijk recept van de Burrito Bowl. Erg populair in Amerika en een heerlijke variant van de Sushi Bowl en Smoothie Bowl. De Burrito Bowl is gevuld met rijst en afgetopt met een heerlijke mix van wokgarnalen, paprika, mais en bonen. Het recept is snel gemaakt en weer eens wat anders dan de standaard burrito.

Wij hebben dit recept gekruid met onze eigen Mexicaanse kruidenmix. Je kunt het recept volgen en de rest van de kruiden bewaren in een potje. De kruidenmix is heel lang houdbaar. Je kunt er bijvoorbeeld ook onze heerlijke Mexicaanse wraptaart mee maken.

Voorbereiding

Haal de wokgarnalen alvast uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Bereiding van de Burrito Bowl

Kook alvast de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zoek onze Mexicaanse kruidenmix bij elkaar en strooi een eetlepel van deze mix over de wokgarnalen. Roer de kruiden goed door de garnalen en voeg een scheutje olie toe.

Snijd alvast de paprika en rode ui in stukjes en laat de bonenmix en mais uitlekken.

Verhit dan een koekenpan en bak hier alvast de paprika en rode ui in met een beetje olie. Voeg na 2 minuten de wokgarnalen toe en bak de garnalen tot dat ze mooi roze beginnen te worden. Voeg dan de bonenmix en mais toe aan het recept. Als allerlaatste snijden wij een bosuitje fijn en strooien we de ringetjes over het gerecht in de pan.

Schep eerst de rijst in een kom en schep hier de garnalen met bonen boven op.

Eet smakelijk!

Tip: Een beetje guacemole of sweet chilisaus is hier erg lekker bij!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVis Gerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter