Recept

Burrito Bowl met Pulled Oats

Burrito Bowl met Pulled Oats
Burrito Bowl met Pulled Oats
Burrito Bowl met Pulled Oats

Wij zijn gek op Mexicaans eten en daar horen burrito’s zeker weten bij! Hoewel een origineel burrito recept tot nu toe nog ontbreekt, hebben wij nu wel een heerlijke recept voor een burrito bowl voor jullie. Het is een vegetarische (en veganistische) variant, omdat wij in dit recept Pulled Oats hebben verwerkt. Pulled Oats wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten en zit boordevol eiwitten. Ook bevat het geen toevoegingen en e-nummers. Super gezond dus! In deze burrito bowl met pulled oats vind je ook heerlijke ingrediënten als maïs, kidneybonen, rijst en avocado. Daarnaast hebben wij de oats op smaak gebracht met onze heerlijke Mexicaanse kruidenmix. Heerlijk!

Bereiding van de Burrito Bowl met Pulled Oats

Zet eerst de rijst op en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Wij maken hiervoor gebruik van een rijstkoker.

Begin ondertussen met het snijden van de cherry tomaatjes door de helft, de limoen in kwartjes en de avocado in plakjes. Een tip om de plakjes avocado van de schil los te krijgen is het gebruiken van een lepel. Hiermee kan je makkelijk de plakjes eruit lepelen. Ook snijden wij de jalapeño peper in plakjes, maar vergeet niet om handschoentjes aan te doen.

Daarna laten we de maïs uitlekken in een vergiet. Vervolgens doen wij de maïs in een bakje.

Ook de rode kidneybonen laten wij uitlekken in een vergiet.

Hierna zetten wij een pan op het vuur en doen hier de olijfolie in. Wanneer de pan heet is, bakken wij de pulled oats in de pan. De pulled oats brengen wij op smaak met de Mexicaanse kruidenmix. Mochten de kruiden en de pulled oats niet goed mengen met elkaar, dan kan er 1 eetlepel water worden toegevoegd aan de pan. Ook kan er nog een snufje zout of peper worden toegevoegd, mocht dit nodig zijn. De pulled oats moeten ongeveer 6 minuten gebakken worden.

Wanneer de rijst ook klaar is, kunnen de kommen worden opgemaakt. Doe als eerste rijst in de kom. Bovenop de rijst kunnen de pulled oats, de maïs, de kidneybonen, de tomaatjes en de avocado worden gelegd. Er kan een beetje limoensap uit de limoen worden geknepen over de pulled oats. Top de kom af met wat verse koriander.

Buen Provecho!

Meer Mexicaanse Recepten? Kijk dan eens op deze pagina.

Burrito Bowl met Pulled Oats
Burrito Bowl met Pulled Oats
Burrito Bowl met Pulled Oats

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter