Recept

Camembert met perzik uit de oven

Camembert met perzik uit de oven

Dit is een borrelhapje om blij van te worden. Deze camembert met perzik uit de oven is simpel en oh zo lekker! De camembert verwarmen wij in de oven, zodat de binnenkant lekker warm en zacht wordt. Hierdoor kun je met een stokbroodje of toastje in de warme kaas dippen. Een beetje zoals een kaasfondue. Super lekker! Daarnaast past de romigheid van de camembert goed bij de zoete perzik met honing. Voeg wat verse of gedroogde tijm toe voor wat extra smaak.

Het is belangrijk dat de korst om de gehele kaas zit, zoals vaak het geval is bij een ronde camembert. Als je een puntje gebruikt, dan zal de kaas er te snel uitlopen en dat is zonde. Nu kun je de ronde camembert insnijden zodra het uit de oven komt, waardoor de warme kaas eruit loopt. Heerlijk!

Bereiding van de Camembert met perzik uit de oven

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Ontpit de perziken en snijd deze in kleine blokjes.

Zet de camembert in een diep ovenbestendig schaaltje. Schep de stukjes perzik boven op de camembert en zet het schaaltje ongeveer 15 min in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Ondertussen kun je eventueel de stokbrood in plakjes snijden en met een beetje olijfolie grillen in de pan. Hierdoor krijg je knapperige stukjes stokbrood, wat heerlijk is om in de warme kaas te dippen. Dit hoeft natuurlijk niet. Het is ook lekker zonder dat het brood knapperig is.

Haal na een kwartiertje de kaas uit de oven en schep deze op een bordje om het te kunnen serveren. Verdeel een klein beetje honing over de kaas met perzik en de tijm kruiden. Serveer het met stukjes brood en/of toastjes.

Dippen maar!

Camembert met perzik uit de oven
Camembert met perzik uit de oven
Camembert met perzik uit de oven

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter