Recept

Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Cannelloni met gehakt
Cannelloni met gehakt en tomatensaus
Cannelloni met gehakt en tomatensaus
Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Kennen jullie de Italiaanse cannelloni al? Cannelloni is de naam voor de ronde pastabuisjes, die je kunt vullen met allerlei lekkers. Deze versie is met gehakt en bechamelsaus. Een hartverwarmend gerecht met de klassieke Italiaanse smaken. Het gehakt hebben wij gebakken in tomatensaus en daarmee hebben wij de verse lasagne bladen gevuld en opgerold. Natuurlijk maken wij in dit recept ook zelf de bechamelsaus. Dat is toch wel echt het lekkerste, bovendien helemaal niet moeilijk. Het kost misschien wel wat tijd, maar deze cannelloni met gehakt en tomatensaus is dat alles waard!

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.

Bereiding van de Cannelloni met gehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van te voren bechamelsaus. Zelf bechamelsaus is gemakkelijk en snel gemaakt en zoveel lekkerder dan uit een pakje. Lees hier ons recept voor Bechamelsaus!

Wij gebruiken in dit recept verse lasagne bladen, omdat je deze bladen makkelijk kan oprollen.

Snijd een uitje en de knoflook fijn. Bak het gehakt, de knoflook en het uitje in de koekenpan tot het gehakt gaar is en voeg dan de passata, de tomatenpuree en de kruiden toe. Breng extra op smaak met peper en zout.

Verdeel het gehakt over een lasagne blad en rol het op. Plaats de cannelloni rolletjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel de zelfgemaakte bechamelsaus over de cannelloni heen. Bestrooi de cannelloni daarna met de geraspte mozzarella. Dek de ovenschaal af met aluminium folie. Bak de cannelloni in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Verwijder de aluminium folie en grill de kaas nog 10 minuten of tot het mooi goudbruin is.

Geniet van deze heerlijke cannelloni met gehakt. Laat het wel eventjes afkoelen!

Enjoy!

Gek op Cannelloni? Probeer dan eens deze versie met gehakt en spinazie of onze kip variant met ricotta.

Cannelloni
Cannelloni
Cannelloni

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter