Deze canneloni met spinazie en gehakt is heerlijke comfortfood voor doordeweeks. Canneloni’s zijn een soort van lasagne rolletjes gevuld met groente en vlees. Wij maakten een versie die wij vroeger ook vaak thuis aten. Wat konden wij hier toch van genieten. Helemaal met een lekker laagje kaas.
Tip! Je kunt dit gerecht ook makkelijk een dag van te voren klaar maken zodat je deze de dag er na alleen maar hoeft op te warmen.
Bereiding van de Cannelloni met Spinazie en Gehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie en bak hierin het mager rundergehakt in 8 minuten gaar. Voeg hieraan toe 3 eetlepels taco kruiden. Het recept voor de Mexicaanse kruidenmix is hier te vinden.
Snijd de knoflook fijn. In een andere koekenpan bak je de knoflook in de rest van de olijfolie. Bak de knoflook 1 minuut en voeg vervolgens de bevroren spinazie toe. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien. Breng de spinazie nog eventueel op smaak met zout & peper. Wanneer de spinazie ontdooid is, laat het dan in een vergiet uitlekken boven de gootsteen. Voeg vervolgens de spinazie toe aan de gehakt.
Heb je vierkante lasagne bladen zoals ik, dan hoef je de lasagne bladen niet door midden te snijden. Snijd anders de lasagne bladen doormidden zodat je vierkante lasagne bladen krijgt. Verdeel het gehakt en spinazie mengsel over een vierkant lasagne blad en rol het lasagne blad op. Plaats de cannelloni rolletjes in een ingevette ovenschaal. Schenk slagroom over de cannelloni en bestrooi ze met de geraspte kaas. Dek de ovenschaal af met aluminium folie. Bak de cannelloni in het midden van de oven voor 20 minuten. Verwijder de aluminium folie en grill de kaas nog 10 minuten of tot het mooi goudbruin is.
Geniet van deze heerlijke cannelloni met spinazie en gehakt. Laat het wel eventjes afkoelen!
Laat gerust een reactie achter