Recept

Caprese Filodeeg Taartjes

Gek op de combinatie mozzarella, tomaat en pesto? Deze klassieke combinatie blijft een favoriet hier bij ons thuis. Toen wij een bakje honingtomaten kregen, wisten wij gelijk wat we wilden maken. Hartige taartjes in caprese stijl. En dan zeker met filodeeg want dat vinden wij dus hartstikke lekker! De caprese filodeeg taartjes zijn lekker knapperig en een stuk gezonder dan als je ze met bladerdeeg maakt. Een perfect borrelhapje tijdens een feestje of een gezellig borrel avondje met vrienden/familie.

Bereiding Caprese Filodeeg Taartjes

De bereiding van deze caprese filodeegtaartjes is redelijk simpel.

Zet als eerste de oven alvast aan op 200 graden.

Vouw elk filodeeg plakje in vieren, waardoor er een vierkantje ontstaat. Leg alle plakjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Besmeer dan de filodeeg vierkanten in met een beetje pesto en leg hier een paar honingtomaatjes op. Snijd dan de mozzarella in stukjes en verdeel ook deze over de filodeeg taartjes.

Schuif dan de bakplaat in de oven en bak de taartjes af in 15 minuten. Ondertussen kunnen we de balsamicosiroop maken. Zet een steelpannetje op het fornuis en breng hierin de balsamicoazijn en de suiker aan de kook. Wanneer het mengsel kookt, zet je het vuur zachter en kook je de balsamicoazijn en suiker rustig in voor ongeveer 15 minuten. Het moet ongeveer net zo dik worden als limonadesiroop. Zodra je het pannetje van het vuur haalt, zal de siroop ook dikker worden.

Haal vervolgens de taartjes uit de oven. De tomaatjes zullen lekker sappig zijn en de mozzarella gesmolten. Sprenkel hier dan de balsamico siroop over en dan kun je van ze genieten.

Een heerlijke borrelhapje!

Eet Smakelijk!

Op zoek naar andere borrelhapjes? Kijk dan eens op deze pagina waar wij veel meer lekkere hapjes hebben staan.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter