Caprese met Geroosterde Tomaten

Caprese met geroosterde tomaten

Voor een goede Caprese salade mag je ons wel wakker maken. Wie de combinatie mozzarella en tomaat heeft bedacht mag erg trots zijn op zichzelf. Het is een simpele maar smaakvolle salade. Daarnaast kun je er alle kanten mee op. Deze bereiding van de Caprese is voor zowel de warme als de koude dagen erg lekker. Wij roosteren de tomaatjes in de oven met wat knoflook, olie en tijm en leggen ze daarna bij een verse bol mozzarella. Serveer er wat bruschetta’s bij om de lunch compleet te maken.

Bereiding van de Caprese met Geroosterde Tomaten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak een ovenschaal en plaats hierin de gewassen cherrytomaten. Plet de knoflookteentjes en haal het vel ervan af. Plaats de geplette knoflook in de ovenschaal bij de tomaten. Strooi hier overheen de olijfolie en plaats de takjes tijm er boven op. Breng de tomaten op smaak met wat zout en eventueel wat peper. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en grill de tomaten, ongeveer 45 tot 50 minuten tot de tomaten gerimpeld en bruin zijn.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel het over de ovenschaal.

Serveer deze salade Caprese met geroosterde broodjes.

Caprese met geroosterde tomaten
Caprese met geroosterde tomaten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: SaladesMakkelijk & SnelLunch
Deel:

Laat gerust een reactie achter