Recept

Caprese pastasalade met gegrilde kip

Caprese pastasalade met gegrilde kip

Caprese is echt een heerlijke smaakcombinatie, die nooit gaat vervelen en waar je alle kanten mee op kunt. Wij besloten laatst deze combinatie te gebruiken in een lekkere pastasalade. Deze caprese pastasalade met gegrilde kip is hartstikke makkelijk om te maken en geschikt voor het hele gezin. Bij ons thuis heeft iedereen er van gesmuld! Hoewel de smaakcombinatie erg bekend en makkelijk is, is het wel erg belangrijk dat je de juiste ingrediënten kiest. Denk bijvoorbeeld aan buffelmozzarella, smaakvolle tomaten, verse basilicum en goede balsamico azijn.

Ook is de pastasalade een leuke optie om als bijgerecht van een bbq te serveren. De kipfilet kun je dan grillen op de bbq en de caprese pastasalade serveer je er naast.

Meer caprese receptjes? Wellicht is dezepanini capresewat voor jou. Ook hebben wij heerlijkeaubergine caprese torentjes,gevulde caprese portobello’s en eencaprese ovenpasta met kip.

Bereiding van de Caprese pastasalade met gegrilde kip

Als eerste zet je een pan met heet water op en laat je het water koken. Vervolgens kook je de pasta volgens de bereiding van de verpakking.

Pak dan een grillpan en verhit hier een beetje olie in. Je gaat nu de kip grillen. Mocht je de kipfilet nog schoon willen maken van vetjes of peesjes doe dat dan nu. Plaats dan de kipfilet in de grillpan en grill de kipfilet gaar in 15 minuten. Ondertussen kun je alvast de balsamicosiroop maken. Pak een steelpannetje en plaats deze op middelhoog vuur. Voeg zowel de balsamico azijn als de kristalsuiker toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de balsamico inkoken op een middel laag vuurtje en in 15 minuten zal er stroop ontstaan, zoals een limonade siroop of nog iets dikker.

Wanneer de kip bijna klaar is kruid je hem alvast met wat peper, zout en een theelepel paprikapoeder per kipfilet. Haal de borstjes na een kwartier uit de pan en snijd er alvast een stukje vanaf om te kijken of het gaar is. Zo niet, plaats de kipfilet dan terug en bak hem nog eventjes wat langer.

Vervolgens ga je door met de inhoud van de pastasalade. Snijd de cherrytomaten in kwartjes en de mozzarella in stukjes.

Giet de pasta af en voeg de mozzarella en tomaat toe aan de gekookte pasta. Hussel alles door elkaar.

Pak twee bordjes en verdeel hier eerst de rucola over. Schep dan de pasta met tomaat en mozzarella over de rucola. Snijd de kipfilet in plakjes en plaats deze boven op de pasta. Sprenkel dan nu de balsamicosiroop over de pasta met kip en voeg als laatste de verse basillicum toe.

Geniet van deze heerlijke maaltijdsalade.

Eet smakelijk!

Caprese pastasalade met gegrilde kip
Caprese pastasalade met gegrilde kip
Caprese pastasalade met gegrilde kip
Caprese pastasalade met gegrilde kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter