Recept

Carpaccio Bruschetta

Carpaccio Bruschetta

Het kerstdiner kan je haast niet beter beginnen dan met deze carpaccio bruschetta’s. Het zijn ontzettend simpele hapjes, maar ze ogen erg feestelijk. Carpaccio is ook iets dat vaak gegeten wordt bij speciale gelegenheden. Kerst is daar zeker eentje van. Hoe leuk is het dan om carpaccio eens op een andere manier op tafel te zetten? Deze bruschetta’s zijn lekker knapperig, de groene pesto is een goede smaakmaker en de Parmezaanse kaas met pijnboompitjes maken het feestje helemaal af. Een dikke aanrader dus!

Liever vegetarische bruschetta’s? Wellicht is dit recept voor bruschetta’s met tomaat en rode ui wat voor jou.

Bereiding van de Carpaccio Bruschetta

Pers als eerste een teentje knoflook uit. Giet dan de olijfolie in een schaaltje en voeg hier de knoflook aan toe.

Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk elk plakje stokbrood aan beide kanten met de olie. Pak een grote grillpan en verhit deze. Grill de broodjes hier in, zodat ze lekker knapperig en goudbruin worden. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Je kunt ze ook in de oven grillen. Zet de oven dan aan op 200 graden en bak de plakjes stokbrood ook ongeveer 10 minuten in de oven af.

Terwijl we wachten op de broodjes, kun je alvast een koekenpan op het vuur zetten en wat pijnboompitjes roosteren.

Zodra de broodjes klaar zijn, beginnen we met het beleggen van de bruschetta’s. Als eerste smeer je een lekkere laag pesto op de bodem. Vervolgens leg je hier wat rucola over en daarna een plakje carpaccio. Als laatste versier je de bruschetta’s met geroosterde pijnboompijtes en Parmezaanse kaas. Je kunt ook eventueel wat truffelmayonaise gebruiken.

Nu zijn de bruschetta’s klaar om genuttigd te worden!

Geniet ervan!

Carpaccio Bruschetta
Carpaccio Bruschetta
Carpaccio Bruschetta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter