Recept

Casarecce met Paddenstoelen

Casarecce met Paddenstoelen
Casarecce met Paddenstoelen
Casarecce met Paddenstoelen

Casarecce wat? Ja, we begrijpen goed dat je deze naam wellicht nog niet kent. Wij vinden het altijd erg leuk om nieuwe producten te ontdekken en daarmee heerlijke en makkelijke recepten te maken. Zo hebben wij elke keer weer iets nieuws voor jullie. Deze keer is het een heerlijke gerecht met Casarecce en paddenstoelen. Kheira at onlangs deze combinatie in een restaurant en besloot om het gerecht na te maken voor de blog. Met veel succes, want het is een overheerlijk gerecht. Deze casarecce met paddenstoelen is makkelijk, vol van smaak en ideaal voor een doordeweekse avond.

Casarecce is een heerlijke pastasoort, die zijn oorsprong vindt in Sicilië, maar het komt ook in andere Zuid-Italiaanse streken vaak voor. Casarecce dankt zijn naam aan de oude traditie van huisgemaakte pasta. De pasta kun je o.a. kopen bij de Albert Heijn en bij de Jumbo.

Bereiding van de Casarecce met Paddenstoelen

We beginnen met het koken van de pasta. Breng een grote pan met water aan de kook en gebruik een flink snuf zout om de pasta in te koken. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, tot het al dente is.

In een kommetje mengen wij de peper en het zout met de eidooiers en versgeraspte pecorino kaas.

Snijd de ui en de knoflook fijn. Bak de paddenstoelen in de pan. Zorg ervoor dat de pan niet te vol wordt, dus wij bakken de paddenstoelen in twee keer. Wanneer alle paddenstoelen gebakken zijn, plaatsen wij alles terug in de pan en dan voeg je een beetje kookvocht van de pasta en de pasta bij de paddenstoelen.

Voeg ook een beetje kookvocht van de pasta toe aan de eidooiers, zodat het een wat lossere saus wordt.

Zet het vuur uit en meng dan de eidooiers door de pasta heen.

Serveer direct met nog wat extra pecorino kaas.

Eet Smakelijk!

Meer pasta recepten? Kijk dan eens op deze pagina.

Casarecce met Paddenstoelen
Casarecce met Paddenstoelen
Casarecce met Paddenstoelen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter