Recept

Ceviche van Garnalen en Mango

Wat is deze ceviche van garnalen toch een fantastisch voorgerecht. Ceviche is een rauw visgerecht dat in limoensap gegaard wordt. Je kunt het met verschillende soorten vis maken, zoals zalm, kabeljauw of coquilles. Wij maakten speciaal voor kerst een heerlijke versie van rauwe garnalen. Deze ceviche van garnalen en mango is snel gemaakt en de smaken passen onwijs goed bij elkaar. Het is lekker fris door de limoen en zoetig door de mango. Daarnaast is het ook nog eens lekker gezond en je kunt hem makkelijk een avond van te voren maken. Perfect voor een kerst diner!

Bereiding Ceviche van Garnalen

Begin met het fijn snijden van de garnalen. Pers dan de twee limoenen uit en voeg het sap toe aan de fijngesneden stukjes garnalen . Zorg ervoor dat de garnalen helemaal in de marinade zitten. Kruid vervolgens alles met een beetje peper en zout.

Dek het kommetje of bakje met de garnalenstukjes af en plaats het bakje vervolgens in de koelkast. Zodra het vlees van de garnalen wit is geworden, zijn ze als het ware ‘gegaard’ in de marinade en klaar om te eten. Dit duurt ongeveer 3 uur. Je kunt ook de vis alvast een avond van te voren klaar maken en in de koelkast bewaren.

Snijd dan de tomaat, rode ui, mango en peterselie fijn en meng dit met de garnalen. Schep dan alles in in twee glaasjes.

Serveer beide glaasjes en geniet van deze heerlijke ceviche van garnalen. Een heerlijk voorgerecht.

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondVoorgerechtenFeestdagenKerst

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter