Recept

Champagne Cupcakes

Champagne Cupcakes

Dit is de eerste keer dat wij voor Oud en Nieuw een zoet recept online zetten. Meestal delen wij hartige hapjes die perfect zijn voor een oud en nieuw feestje maar dit keer hadden wij zin om heerlijke cupcakes te maken. Cupcakes kun je namelijk voor elke soort gelegenheid maken. Deze cupcakes passen qua smaak al goed bij oudjaar. Het zijn namelijk heerlijke champagne cupcakes om het nieuwe jaar mee in te luiden! Perfect om uit te delen op een feestje.

Maken van de Champagne Cupcakes

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint aan het maken van het  cupcake beslag.

Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder en suiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een beslag vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de champagne en de vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar.

Vul de cupcake vorm met cupcakevormpjes en vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn.

Versieren van deze feestelijke cupcakes

Zorg ervoor dat de roomboter om kamertemperatuur is, voordat je begint met de het maken van de botercrème.

Mix de roomboter tot de roomboter witter en heel zacht is. Voeg dan lepel voor lepel de poedersuiker toe tot alles gemengd is. Voeg vervolgens naar smaak de champagne toe. Vind je dat het teveel naar champagne smaakt, kan je er voor kiezen om ook nog wat melk toe te voegen.

Spuit met een spuitzak de botercrème op de cupcakes.

Geniet van deze feestelijke cupcakes!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter