
Zin in een soep, die net even anders is? Deze champignonsoep met een twist van miso brengt het beste van hartige, romige smaken samen. Met kastanjechampignons, een vleugje miso voor die umami-boost en kruiden zoals peterselie en tijm, is dit een soep die zowel simpel als verrassend lekker is. Ideaal voor een warme lunch of een relaxed diner.
Gek op soep? Neem dan vooral eens een kijkje op onze pagina met al onze heerlijke, hartverwarmende soep recepten.
Bereiding van de Champignonsoep met Miso
Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en snijd de sjalot en knoflook fijn.
Smelt boter in een grote pan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de tijm, sjalot en knoflook toe. Bak dit 1 à 2 minuten tot het lekker begint te ruiken en de sjalot een beetje bruin wordt.
Voeg de gesneden kastanjechampignons toe en bak dit 5-7 minuten. Wanneer de champignons bruin zijn, schenk je de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.
Met een opscheplepel schep je wat van de bouillon uit de pan. Meng dit met de miso en voeg dit dan weer toe aan de soep. Zet het vuur uit en voeg ook de kookroom toe.
Garneer de soep met wat peterselie.
Deze Champignonsoep met Miso is erg lekker met een vers brood gebakken in een beetje roomboter en tijm.
Eet Smakelijk

